stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih: Družinska tragedija v kraju Lisce

Piše: RK

Čas objave:
02.02.2022 12:46

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Petra Majdič.

SVET NA KRKI

V torek so ob 17.143 PCR-testih in 96.160 hitrih antigenskih testih potrdili 23.433 okužb z novim koronavirusom. Gre za najvišje število dnevno potrjenih okužb v Sloveniji od začetka epidemije covida-19. 

Jutri bo na 514 lokacijah po vsej Sloveniji med 8. in 19. uro potekal maraton nadzora hitrosti. Pri tem bo sodelovalo 214 policistov. Povezavo do lokacij meritev najdete na naši spletni strani radiokrka.si.

Kristjani danes obeležujejo svečnico, s katero se 40 dni po božiču po cerkvenem koledarju končuje božični čas. Do svečnice je po ljudskem izročilu treba pospraviti jaslice. Na svečnico, imenovano tudi praznik luči, po cerkvah blagoslavljajo sveče.

KRKA DOMA

V Novem mestu so v ponedeljek začeli prenavljati Ulico Slavka Gruma, na kateri bodo uredili fekalno in meteorno kanalizacijo, da bi pripravili območje za nadaljnje stanovanjske investicije. Hkrati pa so začeli graditi tudi del kolesarske povezave Drska-Bršljin, pojasnjuje župan Gregor Macedoni. Dela sprva potekajo na uličnem odseku od križišča s Topliško cesto do križišča z ulico Drska, kjer je vzpostavljena popolna zapora. Križišče Ulice Slavka Gruma z ulico Drska je ostalo prevozno, izvajalec pa prebivalcem omogoča delni dostop do parkirišč. Obvoz je urejen po ulici Brod v smeri Topliške ceste.

S februarjem je vodenje občinske uprave Občine Brežice prevzela Patricia Čular, dosedanja vršilka dolžnosti direktorice občinske uprave, ki je naloge te funkcije opravljala od 1. 7. 2021. Kot je dejala Čularjeva ob imenovanju, po 15 letih pridobivanja izkušenj na različnih področjih občinske uprave sprejema njeno vodenje z veseljem in veliko odgovornostjo.

Včeraj popoldne se je v naselju v okolici Sevnice zgodil umor. Po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah se je družinska tragedija zgodila v kraju Lisce pri Razborju. Po prvih ugotovitvah ogleda, ki ga je vodila dežurna preiskovalna sodnica ob pomoči strokovnjakov sektorja kriminalistične policije novomeške policijske uprave, je moški umoril partnerko. Osumljenec je pridržan, policiji se je predal sam. Opravljanje ogleda in zbiranje obvestil je potekalo še pozno v noč. "Kriminalisti trenutno vodijo intenzivno preiskavo okoliščin dogodka, zato trenutno drugih podatkov javnosti ne moremo posredovati," so sporočili s Policijske uprave Novo mesto in dodali, da bodo več informacij o dogodku posredovali v izjavi za javnost jutri pred Policijsko postajo Sevnica.

KRKA_OB_ENIH_02022022_ZA SPLET