Kino Bežigrad Svet24.si

FOTO: Razdejanje v ljubljanskem kinu, projekcije ...

Avtobus Svet24.si

Zaspala na avtobusu, rešiti so jo morali gasilci

jan2 Svet24.si

VIDEO: Jan Plestenjak priznal: »Imam punco, imel ...

terenci mercedes sloveska vojska pl Reporter.si

Ekskluzivno! Korupcija v Slovenski vojski: ...

franc puksic z Necenzurirano

Policija išče milijon, ki ga je župan Pukšič ...

Jivuben Rabari L Valjibhai Rabari D z otrokom India Times Odkrito.si

70-letna ženska prvič rodila

dragic doncic Ekipa24.si

Hahaha, pravi NOREC! Dragić je pred tekmo želel ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Država bo le sofinancirala vrtca v Artičah in v Dobovi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.09.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Vlada je spremenila odlok o načinu izpolnjevanja pogoja PCT – tako ta ni več obvezen za delo na domu, na bencinskih servisih ga je treba izpolnjevati le pri kupovanju blaga v zaprtih prostorih. Prav tako se športna vadba lahko izvaja brez zaščitne maske in medosebne razdalje tako na odprtih kot v zaprtih prostorih – če osebe izpolnjujejo pogoj PCT.

Premier Janez Janša se je danes kot priča udeležil seje preiskovalne komisije DZ, ki se na zahtevo opozicije ukvarja z ukrepanjem vlade v epidemiji covida-19 in bil med drugim kritičen je bil do pripravljenosti NIJZ na epidemijo. Po njegovih besedah je inštitut ob razglasitvi epidemije deloval tako kot v 19. stoletju.

KRKA DOMA:
Občina Brežice se je zaradi prostorske stiske in dotrajanosti objektov odločila za gradnjo dveh novih pet oddelčnih vrtcev v Artičah in v Dobovi. Ker v zadnjih osmih letih država ni sofinancirala investicij v vrtce in šole, se je občina odločila, da vrtca zgradi z lastnimi proračunskimi sredstvi. Letos pa je Vlada RS Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport dodelila dodatna sredstva za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnem šolstvu v proračunskem obdobju 2021-2024. To pomeni, da bo lahko občina del sredstev, ki so bila predvidena za vrtec, namenila za druge projekte v občini.

Ob včerajšnjem slovenskem dnevu športa so na Portovalu namenu predali novo otroško igrišče, ki je nastalo v sklopu mednarodnega projekta Wonder. Na otroškem igrišču, obdanim z ograjo, ki bo omogočala večjo varnost, so postavljena različna igrala, ki spodbujajo otroke, da se gibajo in razvijajo svoje sposobnosti.

V Dolenjskih Toplicah praznujejo Evropski teden športa. Jutri zjutraj se na ploščadi pred kulturno kongresnim Centrom obeta bralni maraton, od 9.30 dalje pa se bodo pri osnovni šoli predstavljala društva, kjer bo mogoče poleteti z jadralnim padalom in rolati, se preizkusiti v lokostrelstvu, atletiki, nogometu, nordijski hoji in petanki.

V letnem gledališču ob Jurčičevi domačiji na Muljavi bodo drevi premierno izvedli predstavo Sin slovenskega naroda. V igri bodo ljubiteljski gledališčniki in drugi ustvarjalci orisali življenje pisatelja ter urednika Josipa Jurčiča. Predstavo, odigrana v pristnem narečju, so pripravili ob letošnji 140-letnici pisateljeve smrti in Jurčičevem letu.

Osrednja informativna oddaja, 24.9.2021

Krka ob enih