volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Državna volilna komisija je dobila novega direktorja

Piše: R.K.

Čas objave:
01.02.2024 12:29

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Otvoritev novih prostorov Kariernega centra Posavje; Državna volilna komisija je dobila novega direktorja

SVET NA KRKI

V občini Puconci so v sredo položili temeljni kamen za gradnjo novega šestoddelčnega vrtca pri tamkajšnji osnovni šoli. Vrednost investicije je okoli 3,7 milijona evra. Vrtec v velikosti okrog 1416 kvadratnih metrov bodo predvidoma odprli poleti prihodnje leto, v njem pa bo prostora za okoli 129 otrok.

V mesecu varne rabe interneta, ki se začenja danes, bodo na Točki osveščanja o varni rabi interneta Safe.si z različnimi aktivnostmi opozarjali predvsem na problematiko spletnega nasilja med mladimi.

KRKA DOMA

V Mestni občini Krško so svečano odprli nove prostore Kariernega centra Posavje, kjer so župan Janez Kerin, direktorica Regionalne razvojne agencije Posavje Nataša Šerbec ter predstavnica Ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj Vlasta Stojak s prerezom traku označili začetek delovanja. Celotna naložba, ki jo je finančno podprla Mestna občina Krško, je znašala nekaj več kot 270.000 evrov. Direktorica Regionalne razvojne agencije Posavje je ob odprtju poudarila pomen projekta Karierni center Posavje, ki združuje številne partnerje, med njimi Ljudsko univerzo Krško, Zavod za mladino in šport Krško ter Območno obrtno-podjetniško zbornico Krško.

Župan Janez Kerin je poudaril, da je Mestna občina Krško aktivno sodelovala kot projektni partner pri izvedbi in finančni podpori naložbe ter izpostavil, da gre za vzpostavitev dinamičnega in digitalno podprtega podpornega okolja v regiji , ki bo povezoval mlade, delodajalce ter lokalne izobraževalne organizacije.

Brežičan Igor Zorčič danes prevzema petletni mandat na čelu Državne volilne komisije. Med njegovimi prvim nalogami bo organizacija junijskih evropskih volitev, ki se sooča z izzivi, saj obstajajo težave pri sodelovanju uradnikov upravnih enot v volilnih komisijah, hkrati pa sodniki grozijo z nesodelovanjem. Zorčič bo zamenjal dolgoletnega direktorja Dušana Vučka in vstopil v vlogo v času odstopov tajnikov ter napovedi bojkota s strani sodnikov v volilnih organih. Kljub zapletom ob pomanjkanju sodelovanja uradnikov se Zorčič zavzema za ustrezno izvedbo evropskih volitev, kljub za zdaj še nezagotovljenim finančnim sredstvom. Med prijavljenimi kandidati za to funkcijo je bilo sedem, od katerih jih je šest izpolnjevalo pogoje. Poleg Zorčiča so bili omenjeni tudi Dušan Štrus, Robert Marolt in Nina Mujagić. Po presoji prijav in pogovorih s kandidati je natečajna komisija izbrala tri finaliste, med katerimi je bil Zorčič imenovan za direktorja DVK v začetku decembra.

Osrednja informativna oddaja 01.02.2024