stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Dva mladoletnika poškodovala več vozil

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.11.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Včeraj so ob 9068 PCR-testih potrdili 3568 okužb z novim koronavirusom, delež pozitivnih testov je bil 39,3 odstotka. V bolnišnicah zdravijo 920 covidnih bolnikov, intenzivno nego jih potrebuje 212, umrlo je 10 covidnih bolnikov.

Pred jutrišnjim obiskom vlade v Jugovzhodni Sloveniji bodo nekateri ministri in državni sekretarji že danes opravili več obiskov in srečanj. Kmetijski minister Jože Podgoršek se je med drugim mudil na Center biotehnike in turizma Grm, kasneje še v Trebnjem in v Šmarjeških Toplicah, pa v Beli krajini ter na Otočcu. Državni sekretar na kmetijskem ministrstvu Anton Harej bo popoldne v Drašičih, predsednik Državnega zbora Igor Zorčič pa bo slavnostni govornik na Gradu Brežice, kjer bodo zvečer odprli ekipno evropsko prvenstvo v šahu.

KRKA DOMA:
S kakovostjo letošnje letine so vinarji zelo zadovoljni, precej manj pa s količino, še posebej to velja za naš konec. Spomladanska pozeba je močno prizadela posavsko vinorodno deželo. Je pa kakovost letnika izjemno dobra. Polovični izpad pridelka grozdja so zaznali tudi v Beli krajini, kar se je precej poznalo pri metliški črnini in belem muškatu.

Občini Krško je v tretjem poskusu le uspelo - postali bodo mestna občina. Državni zbor je s 65 glasovi za in 11 proti po skrajšanem postopku sprejel novelo zakona o ustanovitvi občin ter o določitvi njihovih območij, ki občini Krško prinaša status mestne občine.

Policisti so bili včeraj okoli 13. ure obveščeni, da naj bi na parkirnem prostoru gostinskega lokala na območju Dobruške vasi neznanca poškodovala pnevmatike na več vozilih. Ugotovili so, da sta dva storilca z ostrim predmetom poškodovala in predrla pnevmatike na šestih vozilih. V širši okolici so izsledili in prijeli dva mladoletnika in jima zasegli tudi nož.

Osrednja informativna oddaja, 11.11.2021

Krka ob enih