stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Energetska prenova občinskih stavb se začenja v OŠ Stopiče

Piše: Radio Krka

Čas objave:
30.06.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Poklicni gasilci so zjutraj začeli opozorilno stavko, ki se bo končala v petek zjutraj. V sindikatu poklicnega gasilstva pojasnjujejo, da so bila dosedanja pogajanja z vladno stranjo neuspešna in da bodo stavkali zaradi arogance na drugi strani. Po mnenju obrambnega ministrstva pa stavka ni utemeljena, saj pogajanja še potekajo.

V Mojstrani so danes odprli kolesarsko krožno pot Juliana Bike. Gre za 290 kilometrov dolgo pot okrog Julijskih Alp s sedmimi etapami in poteka čez Bled, Bohinj, Brda, dolino Soče, Gorje, Jesenice, Kranjsko Goro, Radovljico in Žirovnico. Med drugim pot preči Vršič, Pokljuko in Baško sedlo.

Slovenski predsednik Borut Pahor je podpisal ukaze o odlikovanjih Republike Slovenije - zlati red za zasluge, ki jih bosta prejela kolesarja Tadej Pogačar in Primož Roglič ter plezalka Janja Garnbret. Odlikovanja prejmejo za njihove izjemne športne dosežke, uveljavljanje Slovenije na svetovnem športnem prizorišču in navdih ljudem.


KRKA DOMA:
V novomeški občini bodo energetsko obnovili še osem svojih stavb. 27 stavb so pred leti že obnovili, zdaj so podpisali pogodbo za obnovo še za sedem objektov, prednostno bodo dela začeli v Osnovni šoli Stopiče, da bodo glavnino zaključili do novega šolskega leta. Rok za energetsko obnovo vseh sedmih stavb je štiri mesece.

V Dolenjskih toplicah zaključujejo prenovo Sitarjeve hiše na Sokolskem trgu ki ima bogato zgodovino in je bila v preteklosti pomemben objekt v tem kraju. Pred drugo svetovno vojno je bila v njej gostilna, nato restavracija, po vojni je v spodnjih prostih delovala lekarna, nato pa je dve desetletji bolj ali manj samevala. Občina se je lansko leto vendarle lotila prenove, ki je v zaključni fazi.

V Trebnjem so tudi uradno odprli Drive In lekarno. Gre za drugo enoto Dolenjskih lekarn, ki na Obrtniški ulici deluje že dobra dva meseca. V tem času so uredili še določene podrobnosti in pred dnevi svečano prerezali trak.
Za tovrstne Drive In lekarne je zanimanje veliko, kljub temu pa so v Sloveniji še redkost, delujejo samo tri ali štiri.

Osrednja informativna oddaja, 30.6.2021

Krka ob enih