volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Gradnja bazena v zaključni fazi

Piše: R.K.

Čas objave:
06.02.2023 12:39

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Gradnja bazena v zaključni fazi; Župan se je zahvalil prostovoljcem; Policisti med počitnikarji na smučišču Gače

SVET NA KRKI

Letna stopnja inflacije se je januarja nekoliko znižala - bila je desetodstotna, medtem ko je decembra lani znašala 10,3 odstotka. Na mesečni ravni je bila rast cen 0,2-odstotna, so izračunali na statističnem uradu. V obeh primerjavah so na inflacijo najbolj vplivale cene hrane in brezalkoholnih pijač, v letu dni so se zvišale za skoraj petino.

V močnem potresu, ki je danes prizadel območje na jugovzhodu Turčije blizu meje s Sirijo in je imel magnitudo 7,8, je umrlo več kot tisoč ljudi. Samo v Turčiji je potres terjal 912 smrtnih žrtev, v delih Sirije, ki so pod nadzorom vlade, pa jih je umrlo še najmanj 326.

KRKA DOMA

Gradnja bazena v Češči vasi je v zaključni fazi. Trenutno poteka izvedba elektro in strojnih inštalacij, montaža lesene strehe, kovinskih ograj in steklene fasade in konstrukcije. Izvedeno bo betoniranje ob bazenski ploščadi in polaganje tlakov. Dela bodo predvidoma zaključena do marca, nato sledi pridobivanje uporabnega dovoljenja. Z izgradnjo pokritega bazenskega kompleksa želi Mestna občina Novo mesto zagotoviti manjkajočo športno infrastrukturo na področju plavanja ter s tem tudi osnovne pogoje za razvoj organiziranega športnega plavanja, izvedbo tekmovanj ter omogočiti pogoje za širjenje plavalne kulture. Zelo pomemben segment bodo tudi programi s področja rekreacije in rehabilitacije specifičnih skupin uporabnikov.

Župan Občine Brežice Ivan Molan se je srečal z več kot 60 prostovoljkami in prostovoljci, ki v občini Brežice, ki izvajajo dejavnosti programov ''Starejši za starejše'' in ''Brezplačni prevozi za starejše Sopotniki''. Program Starejši za starejše - za višjo kakovost življenja doma poteka v okviru Zveze društev upokojencev Slovenije od leta 2004. V programu sodeluje 57 prostovoljcev, ki v sklopu programa obiščejo občanke in občane starejše od 69 let v svoji okolici, jih povprašajo o tem kako živijo in jim poskušajo organizirati pomoč, če jo ti potrebujejo. V letu 2022 so opravili 2208 obiskov, kar predstavlja 65 % več od načrtovanega. Od leta 2018 pa je v občini Brežice na voljo tudi storitev brezplačnih prevozov starejših z namenom pomagati starostnikom pri vključevanju v družbeno življenje. Zavod Sopotniki, zavod za medgeneracijsko solidarnost v enoti Brežice šteje 15 prostovoljcev. Brežiški Sopotniki so v letu 2022 nudili prevoz 438 starostnikov, prevozili 31.098 kilometrov in opravili 1.423 ur prostovoljskega dela. Župan Ivan Molan se je ob srečanju vsem sodelujočim v programih zahvalil za prostovoljno delo, s katerim omogočajo dostojno življenje tretjega starostnega obdobja občankam in občanom. 

Policisti PU Novo mesto so se 2. februarja pridružili počitnikarjem na smučišču Gače. Policista smučarja sta bila pozorna na morebitne kršitve in ugotovila sta, da obiskovalci iz leta v leto bolj upoštevajo vedenjska pravila na smučišču, so obzirni do drugih in previdni. Iz PU Novo mesto so sporočili, da jih veseli, da na našem koncu letos še niso bili obveščeni o hujših nesrečah na smučiščih in iskreno želijo, da bo tako vse do konca smučarske sezone. Črnomaljske policistke in policisti so izkoristili priložnost in obiskovalcem predstavljali svoje delo in opremo. Njihova maskota, policistka Pika, pa je obiskovalcem delila petke in objeme.

Osrednja informativna oddaja 6.2.2023