stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – O gradnji regijskega centra za zaščito in reševanje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.08.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Na visokošolskih zavodih se danes začenja drugi prijavni rok za vpis v dodiplomske in enovite magistrske programe, ki bo potekal do 27. avgusta. Kandidati bodo obvestilo o tem, ali so bili sprejeti, dobili do 22. septembra. Vpis sprejetih v drugem roku pa bo od 24. do 30. septembra.

Paraolimpijski ogenj, s katerim bodo 24. avgusta v Tokiu zaznamovali začetek letošnjih paraolimpijskih iger, je že v japonski prestolnici. Potem ko so v preteklih dneh plamenice obiskale tri druge prefekture, jih bodo zdaj združili v eno, ki bo v zadnjih štirih dneh pred igrami potovala po Tokiu.

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič bo danes branil rdečo majico vodilnega na dirki po Španiji v zelo zahtevni sedmi etapi po Valencii. 152-kilometrska trasa sicer ni med daljšimi na letošnji Vuelti, vsebuje pa kar šest kategoriziranih vzponov, vključno z zahtevnim zadnjim.


KRKA DOMA:
V Novem mestu načrtujejo gradnjo regijskega centra za zaščito in reševanje.
Želja je, da bi pod eno streho združili vse službe, ki delujejo v sistemu zaščite in reševanja in danes nimajo ustreznih prostorov. Čeprav je bila prvotno v igri druga lokacija, so se odločili za gradnjo ob vojašnici v Bršljinu. Okoli šest milijonov evrov vredna gradnja centra na območju vojašnice bo stekla po pridobitvi dovoljenj in sredstev.

Odobrena so evropska sredstva za projekt izdelave dokumentacije za 2. odsek 3. razvojne osi jug, na odseku od priključka Maline do mednarodnega mejnega prehoda Metlika ter do priključka Črnomelj jug. Za 8 milijonov evrov vreden projekt, ki ga bo izvajal DARS, bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval skoraj 2,2 milijona evrov. Pogoj za začetek gradnje je namreč pravnomočno gradbeno dovoljenje, zato bo DARS pridobil izdelovalca projektne dokumentacije, na podlagi katere bo pridobil gradbeno dovoljenje po integralnem postopku. Na podlagi tega pa bo možno pridobiti vsa zemljišča, potrebna za gradnjo, kar bo omogočilo začetek izvajanja gradbenih del.

Tudi letošnje Jernejevo je pestro, dogodki so razpršeni po vsej občini. Prvi dogodki so že mino, praznovanje so začeli v nedeljo z Jernejevim kolesarskim maratonom, zagnali so klopotec in tako se skoraj vsak dan vrstijo različni športni in kulturni dogodki, podrobneje o tem pišemo tudi na naši spletni strani. Osrednja prireditev pa bo prihodnjo soboto.

Osrednja informativna oddaja, 20.8.2021

Krka ob enih