stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Grosuplje bo varno

Piše: R.K.

Čas objave:
17.11.2021 13:16

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Ajda Vesel.

SVET NA KRKI
Mednarodna federacija društev Rdečega križa in Rdečega polmeseca poziva k nujni umiritvi razmer na belorusko-poljski meji. Poudarili so, da je treba humanitarnim organizacijam omogočiti dostop do obmejnega območja, da bi preprečili še več smrtnih žrtev, so sporočili iz Rdečega križa Slovenije. Ta zbira tudi finančno pomoč za migrante.

Koprski kriminalisti so zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve stečaja z goljufijo ali nevestnim poslovanjem ovadili 34-letnega občana z Obale, ki je opravljal gostinsko dejavnost v osrednjeslovenski regiji. Grozi mu zaporna kazen do petih letih. Osumljenec je, namesto da bi poplačal upnike družbe, premoženje družbe septembra 2019 prodal, kupnino pa porabil za lastne potrebe. To je po navedbah koprske policijske uprave upravičil tako, da je v stečajni postopek družbe, ki se je začel maja lani, prijavil fiktivno obveznost družbe do njega samega v vrednosti dobrih 130.000 evrov. S tem je povzročil, da dejanski upniki družbe niso bili poplačani.



KRKA DOMA
Obvezno samotestiranje na novi koronavirus je danes v šolah po navedbah povprašanih ravnateljev povečini steklo brez večjih težav, tudi pri najmlajših. Na OŠ Ribnica, ki ima 962 učencev, je po besedah ravnateljice Andreje Modic samotestiranje steklo "kar dobro", natančne podatke sicer še zbirajo. Pozitivni so bili štirje učenci, ki sicer niso kazali znakov okužbe, starši pa so jih odpeljali domov. Podatke o učencih, ki zaradi samotestiranja niso prišli v šolo, še zbirajo, po oceni ravnateljice pa jih je okoli 30. V šolo sta danes prišla tudi učenca iz iste družine brez soglasja za samotestiranje. Zato je šola poklicala očeta, ki je bil po besedah ravnateljice pridružil skupini kakih 15 ali 20 staršev pred šolo. Ko sta otroka prišla pred šolo, je skupina odšla. V Gimnaziji in srednji šoli Kočevje je samotestiranje dijakov po besedah ravnatelja Tomaža Markoviča steklo brez težav. Po njegovi oceni se le posamezni dijaki niso udeležili samotestiranja.

Grosuplje je bilo v zadnjih 30 letih že večkrat poplavljeno. Največje poplave so imeli leta 2010. Zato v občini gradijo zadrževalnike. Enega so zgradili leta 2008, lani pa so začeli graditi 15-metrski zadrževalnik Veliki potok, ki naj bi pred poplavami Grosupljščice zaščitil predvsem središče mesta. Trenutno je zgrajena do višine 10 metrov, končana pa naj bi bila konec tega meseca. Hkrati gradijo tudi prelivno polje, ki naj bi bilo zgrajeno do sredine decembra. Ko bo zadrževalnik zgrajen, bo lahko v primeru večjih padavin zadržal do 573.000 kubičnih metrov vode in mesto Grosuplje v precejšnji meri zavaroval pred poplavami, pravijo na občini. Da bodo dosegli želeno stopnjo varnosti, bo sicer po izgradnji zadrževalnika potrebna še ureditev struge Grosupeljščice, kot se Veliki potok imenuje v spodnjem toku.

Osrednja informativna oddaja, 17.11.2021