franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Grožnja policistom v Brežicah

Piše: R.K.

Čas objave:
16.11.2023 12:35

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Grožnje policistom v Brežicah; Pristanek Natovega letala v Cerkljah ob Krki

SVET NA KRKI

Neznani storilci so podjetju na območju policijske uprave Koper s spletno goljufijo ukradli več stotisoč evrov. Z lažnim predstavljanjem kot uslužbenci banke so zaposlenega pripravili do posredovanja gesla za dostop do spletne banke, od koder so nato prenesli več stotisoč evrov na bančni račun v tujini.

V Sloveniji je leta 2022 nastalo 1359 kilogramov odpadkov brez mineralnih odpadkov na prebivalca. To je 12 odstotkov manj kot predlani in najmanj doslej. Zmanjšanje je v največji meri posledica precejšnjega upada količin nastalih odpadkov iz termičnih procesov, je sporočil statistični urad.

KRKA DOMA

Na vojaškem letališču Cerklje ob Krki je nedavno pristalo Natovo letalo s sistemom za opozarjanje in nadzor iz zraka AWACS. Pristanek tega letala na cerkljanskem letališču potrjuje, da sta Slovenska vojska in slovensko vojaško letalstvo pri svojem razvoju na pravi poti, je ob tem ocenil poveljnik 15. polka vojaškega letalstva Janez Gaube. Gre za eno redkih vojaških sredstev, ki so v lasti in upravljanju Nata. V Natovi vojaški zgodovini pa je prva večnacionalna letalska enota, ki jo je ustanovilo zavezništvo.

Letalo AWACS deluje v okviru širše dejavnosti za zbiranje informacij in vodstvu Nata omogoča najboljše možno poznavanje stanja.

Brežiški policisti so bili včeraj ob 17.30 obveščeni o nedostojnem vedenju štirih mladostnikov v Brežicah. Mladostniki so nadlegovali občane, spodbujali k pretepu in grozili. Policija se je nemudoma odzvala, izsledila štiri kršitelje (starih med 16 in 18 let) in ugotovila identiteto. 18-letniku, ki je bil pod vplivom alkohola, so izdali plačilni nalog zaradi kršitve. Pozneje je isti mladenič v prodajalni ponovno kršil javni red, grozil osebju ter policistom. Policisti so uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi groženj osebju prodajalne in policistom bodo zoper njega vložili kazensko ovadbo. V istem dnevu so novomeški policisti med kontrolo prometa na Ljubljanski cesti ustavili voznika BMW-ja. 30-letnik ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, pri hitrem testu pa so ugotovili prisotnost kokaina. Vožnjo pod vplivom prepovedanih drog je zavrnil, zato so mu zasegli avtomobil in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Osrednja informativna oddaja 16.11.2023