901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Nina (Melani Mekicar) Njena.si

Melani Mekicar razkrila, kdaj in kje je spoznala ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Izredna seja Krških svetnikov

Piše: R.K.

Čas objave:
06.10.2023 13:11

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Izredna seja Krških svetnikov, Dobrodelni pohod za nikogaršnje živali

SVET NA KRKI

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je objavilo javni poziv za prijavo k udeležbi pri tradicionalnem organiziranem ribolovu zimskih jat cipljev v portoroškem in strunjanskem ribolovnem rezervatu. Prijaviti se je mogoče do 25. oktobra.

Slovenija se zavzema za to, da bi pridružitveni proces držav kandidatk za članstvo v EU razdelili v več stopenj, je ob prihodu na današnje neformalno zasedanje voditeljev unije v Granadi povedal premier Robert Golob. Po njegovem mnenju bi morale članice prehod kandidatke v naslednjo fazo potrjevati s kvalificirano večino.

KRKA DOMA

Krški svetniki so se zbrali na izredni seji. Po pozivu lokalne civilne pobude so svetniki razpravljali o vprašanjih, ki se po mnenju pobudnikov porajajo ob načrtovani širitvi Krkinih zmogljivosti v Krškem in ob zračnih izpustih tovarne Vipap. Predsednica mestne četrti Krško Tajana Dvoršek.

Kot še menijo, gre za preselitev te dejavnosti iz Novega mesta v Krško. Krka pa naj bi po njihovem mnenju v Krškem skladiščila nevarne snovi z nevarnimi lastnostmi oz. jedke, vnetljive, oksidativne, strupene in okolju nevarne snovi.

V primeru Vipapa pa so svetniki pristojne inšpekcijske organe pozvali, da naj nemudoma ukrepajo ob neizpolnjevanju zahtev že izdanih odločb ter da podjetje zavaruje raznašanje prahu pepela v okolici tovarne.

To soboto ob 10. uri bo potekal dobrodelni pohod. Udeležba na dogodku je brezplačna, vsi prostovoljni prispevki, ki bodo prispevani, pa bodo namenjeni skrbi za nikogaršnjih živali.Tako kot se glasi slogan "Za srečne tačke, kremplje, krake - skupaj delamo korake," bodo udeleženci korakali to soboto. njihovi koraki pa bodo dobrodelno obarvani! Zbor bo ob 10. uri na parkirišču ob Težki vodi - med Splošno bolnišnico Novo mesto in restavracijo Don Bobi. Pot pa bo potekala iz Novega mesta ob Krki proti Češči vasi, kjer se bodo pohodniki pogostili v Konjeniškem centru. Udeležence bodo na cilju pričakale palačinke, pizza, osvežilne pijače in če bo vse po sreči, tudi kostanj. Za tiste najbolj lačne pa bodo poskrbeli tudi v lokalčku "Od A do Ž".

Dogodek je brezplačen, vsi zbrani prostovoljni prispevki pa bodo namenjeni oskrbi nikogaršnjih živali. Na cilju pa bo možno kupiti tudi dobrodelne majčke Za srečne tačke. Skupaj lahko pomagamo društvu za zaščito živali  pri oskrbi zapuščenih živali,

Osrednja informativna oddaja 06.10.2023