volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Iztirjenje vlaka pri kraju Jelovec

Piše: R.K.

Čas objave:
14.11.2023 12:43

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Iztirjenje vlaka pri kraju Jelovec; Novomeški Revoz bo izdeloval Ampere

SVET NA KRKI

V občini Ivančna Gorica so v okviru energetske sanacije javnih objektov, ki so v lasti občine, postavili mrežo javnih polnilnic za električne avtomobile. Na sedmih lokacijah so postavili osem polnilnic s skupno 14 polnilnimi mesti, so sporočili z občine.

Danes praznujemo dan slovenskega znakovnega jezika, ki je materni jezik gluhih. Kot jezik sporazumevanja ga pri nas uporablja okoli 1500 oseb. Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije (ZDGNS) ob dnevu poudarja, da se lahko vsak nauči nekaj kretenj in tako pomaga širiti ozaveščenost o gluhi skupnosti

KRKA DOMA

Včeraj nekaj po 21. uri so policisti med Čatežem ob Savi in Drnovim zaradi nezanesljive vožnje ustavljali voznika osebnega avtomobila znamke BMW italijanskih registrskih oznak. Voznik znakov policistov ni upošteval ter je nadaljeval s hitrostjo okoli 220 km/h, potem pa na izvozu za Dobruško vas avtomobil zaradi okvare ustavil in peš pobegnil. Na območju Zavinka so pobeglega voznika policisti izsledili in prijeli. Ugotovljeno je bilo, da gre za tihotapca iz Italije, ki je v vozilu prevažal pet državljanov Sirije in državljana Turčije, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo. Državljanu Italije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. Policijski postopki z državljanom Turčije in državljani Sirije še potekajo. V istem dnevu pa so policisti ob okoli 18. ure bili obveščeni o iztirjenju vlaka pri kraju Jelovec v smeri proti Tržišču. Policisti so zbrali obvestila in ugotovili, da je vlak trčil v večjo skalo, ki se je na tire skotalila z bližnje brežine. Poškodovan ni bil nihče, okoliščine pa policisti še preiskujejo.

Renault v Novem mestu načrtuje proizvodnjo nove linije električnih vozil Ampere v Sloveniji. Ta bo delovala kot samostojna enota in bo specializirana za proizvodnjo mestnega vozila, ki bo manjše od nedavno predstavljene različice ikoničnega modela R5. Električno vozilo Ampere naj bi začeli izdelovati v Novem mestu, prvi model pa naj bi bil na voljo na trgu leta 2026. Enota električnih vozil Ampere je od 1. novembra delovala ločeno od matičnega podjetja Renault Nissan, kot nova znamka pa naj bi se pojavila spomladi prihodnje leto. Podjetje Ampere trenutno zaposluje 11.000 ljudi in načrtuje ambiciozen cilj proizvodnje 600.000 električnih vozil do leta 2026 ter okoli milijon vozil do leta 2031. V prihodnjem letu je napovedana predstavitev elektrificiranih modelov scenic in R5, medtem ko je za leto 2025 načrtovan model R4 (katrca). Renault do leta 2030 namerava predstaviti šest novih modelov električnih vozil in si prizadeva postati vodilno podjetje na področju električne mobilnosti.

Osrednja informativna oddaja 14.11.2023