nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Izvajanje projektov in programov v Brežicah

Piše: R.K.

Čas objave:
18.04.2024 13:10

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Izvajanje projektov in programov v Brežicah; Zmagovalci tretjega znanstveno-podjetniškega tekmovanja ScienceJam

SVET NA KRKI

S kitajsko stranjo se moramo pogovarjati in se želimo konstruktivno pogovarjati, je danes po zaključku političnega dela štiridnevnega obiska na Kitajskem dejala zunanja ministrica Tanja Fajon. S kitajskim kolegom Wang Yijem sta se med drugim strinjala o potrebi po miru v Gazi, Fajon pa mu je izpostavila tudi pomen statusa quo v Tajvanski ožini.

Ameriško tehnološko podjetje Oracle bo v prihodnjih desetih letih v računalništvo v oblaku in infrastrukturo za umetno inteligenco na Japonskem vložilo več kot osem milijard dolarjev. Podjetje bo obenem na Japonskem razširilo svoje podporne inženirske ekipe.

KRKA DOMA

V občini Brežice so v tekočem letu izvajali več projektov in programov z namenom izboljšanja kakovosti življenja občanov. Skupaj so objavili sedem razpisov na petih ključnih področjih - šport, kultura, mladina, turizem ter zdravstvo in sociala, ki so pritegnili 164 vlog. Občina je v skladu s svojimi cilji podprla različne programe in projekte v skupni vrednosti 860.549  evrov, kar poudarja njihovo predanost trajnostnemu in vključujočemu napredku. Na področju športa so odobrili 47 vlog v vrednosti 515.617 evrov, na področju kulture pa skoraj 160.000 evrov za različne namene, vključno z ljubiteljsko kulturo in ohranjanjem kulturne dediščine. Projekti na področju mladine so prejeli 20.000 evrov, turistična društva pa skoraj 30.000 evrov. Poleg podpore preko javnih razpisov pa je občina Brežice sklenila tudi neposredne pogodbe v skupni višini 96.850 evrov za podporo kulturnih dejavnosti, zdravstvenega letovanja otrok ter različnih programov lokalnega pomena.

Na finalu tretjega znanstveno-podjetniškega tekmovanja ScienceJam 2024, ki ga organizira informacijska točka EUROPE DIRECT Novo mesto, je slavila ekipa Gimnazije Vič. Devet srednješolskih ekip iz vse Slovenije se je pomerilo v prostorih Razvojnega centra Novo mesto, kjer je strokovna komisija ocenjevala njihove predstavitve in raziskovalne naloge. Nuša Hudoklin iz Europe Direct Novo mesto.  Komisijo je najbolj prepričala zmagovalna ideja dijakov Gimnazije Vič o depolimerizaciji lignina. To je cenovno ugoden postopek, ki omogoča pridobivanje visokokakovostnega lepila za pohištveno industrijo.

Osrednja informativna oddaja 18.04.2024