stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Julija se vrača

Piše: R.K.

Čas objave:
16.12.2021 13:09

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Ajda Vesel.

SVET NA KRKI

Danska namerava od Kosova najeti 300 zaporniških celic in tako zmanjšati prenatrpanost v svojih zaporih. Tako nameravajo poslati več zapornikov na Kosovo, a zgolj tiste, za katere je že bila sprejeta odločitev, da jih bodo po prestani kazni izgnali iz države.

Italija z namenom zajezitve širjenja novega koronavirusa zaostruje ukrepe na svojih mejah. Ob prihodu iz drugih držav EU bodo morali cepljeni proti covidu-19 in preboleli predložiti negativen izvid testa na novi koronavirus, drugi pa bodo morali poleg tega še v petdnevno karanteno. Za obmejne prebivalce in čezmejne delavce se ne spreminja nič.


KRKA DOMA
V novomeškem Kulturnem centru Janeza Trdine bodo po lanskih uspešnih predstavah opere Julija, opero zoper postavili na oder. Pod opero sta se podpisala skladatelj Aleš Makovac ter libretist Igor Grdina. Režijsko in scenografsko jo je na oder postavil Rok Rappl. V operi pa lahko slišimo tudi vrhunske nastopajoče. Opero Julija, ki opeva večno ljubezen, si boste lahko ogledali 20 decembra v novomeškem Kulturnem centru Janeza Trdine.

V akciji Ljudje odprtih rok, ki jo pripravlja revija Naša žena, so zahvalne listine prejeli tudi trije Dolenjci. Zahvalno listino za izjemno osebnost v letu 2020 je prejel Slavko Matko, kot »oče« vasi Gabrje pod Gorjanci.Zahvalno listino za dobrotnico v letu 2020 je prejela Antonija Avguštin iz Dolenjskih Toplic, prostovoljka Rdečega križa in v Društva topliških upokojencev in invalidov. Magda Kastelic iz Žužemberka pa je prejemnica zahvalne listine za dobrotnico. Zelo je aktivna v društvu Trepetlika, skrbi pa za kulturni utrip v občini Žužemberk.

Prva ekipa Športnega društva SU Novo mesto je v gosteh odigrala zaostalo tekmo 7. kola 1. Slovenske namiznoteniške lige. Kemo iz Puconcev, ki je bila doslej še neporažena, so Novomeščani premagali s tesnim izidom 5:4 in potrdili vodstvo na prvenstveni lestvici. To soboto bodo prizadevni člani ŠD SU znova tudi v vlogi organizatorjev. Na Livadi bodo pripravili Odprto prvenstvo Novega mesta, kjer bodo merili moči mladi namiznoteniški upi iz vse Slovenije.

Osrednja informativna oddaja, 16.12.2021