stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Kako se bo razpletla afera Photopub?

Piše: R.K.

Čas objave:
24.08.2023 13:01

V današnji osrednji oddaji Krka bo enih: Afera Photopub še brez epiloga; V Šentjerneju obnovili cesto Brezje-Ledeča vas-Dolenja Stara vas in most v Ledeči vasi.

SVET NA KRKI

Od sobote, ko bo po katastrofalni vodni ujmi v začetku meseca predvidoma spet prevozna cesta med Stahovico in Kamniško Bistrico, bo začela znova obratovati tudi nihalka na Veliko planino, so sporočili iz Zavoda za turizem in šport Kamnik. Začetek obratovanja bo imel dobrodelno noto, od vsake prodane vozovnice bo šel en evro prizadetim v poplavah.

Na Bovškem so se v sredo med Krnico in Kaninom med spustom po jeklenici poškodovale tri osebe. Po prvih zbranih podatkih se je nezgoda zgodila približno sto metrov od starta, ko so osebe zadele vrh drevesa. Otrok z Madžarske se je pri tem predvidoma lažje poškodoval, otrok iz Slovenije in 41-letna Nemka pa huje, so sporočili s PU Nova Gorica.

KRKA DOMA

Mineva leto dni, odkar je policija začela preverjati sume domnevnih kaznivih dejanj spolnega nasilja na podlagi anonimnih izpovedi, ki so bremenile umetnika in vodjo društva Fotopub Novomeščana Dušana Smodeja. Ljubljanski kriminalisti so oktobra lani končali preiskavo, maja je zadevo prevzelo ljubljansko okrožno sodišče, kazenska preiskava še poteka. Iz urada Okrožnega sodišča v Ljubljani, so sporočili, da sta bili v torek kot priči vabljeni dve oškodovanki, od katerih je na narok pristopila ena.
Ljubljanska policija, ki je oktobra lani končala preiskavo kaznivih dejanj s področja spolne nedotakljivosti in je na državno tožilstvo podala kazenske ovadbe, že dlje časa preiskuje tudi kaznivo dejanje s področja gospodarske kriminalitete. Že marca je tiskovna predstavnica Policijske uprave Ljubljana Aleksandra Golec pojasnila, da zbirajo obvestila in dokaze zaradi suma kaznivega dejanja v povezavi z nenamensko porabo javnih sredstev. Več informacij še danes ni znanih. Smodej naj bi med drugim dolgoval številnim upnikom. Po slabem letu dni, ko je okrožno sodišče uvedlo kazensko preiskavo pri njemu, je Smodej, ki je vmes zamenjal telefonsko številko, v odzivu dejal, da do zaključka postopka izjav oziroma komentarjev ne bo dajal.

V občini Šentjernej so slovesno odprli prenovljeno cesto Brezje-Ledeča vas-Dolenja Stara vas. Obeležili bodo tudi končanje prenove ceste in komunalne infrastrukture v Dolenji Stari vasi. Kot je povedal župan Jože Simončič, je prenova cestne in komunalne infrastrukture v Dolenji Stari vasi potekala od septembra 2021 do junija letos. V večjem delu naselja so uredili ceste in pločnike, meteorno in fekalno kanalizacijo, javno razsvetljavo ter oporne zidove. Projekt je stal 675.000 evrov. Povezovalno cesto Brezje-Ledeča vas-Dolenja Stara vas so prenovili v dolžini 980 metrov. Samo cesto so razširili in na novo preplastili, zgradili so 45 metrov opornih zidov in tudi nov most čez Lačni potok v Ledeči vasi. Dela so potekala poleti, skupna vrednost je znašala nekaj več kot 250.000 evrov. S tem z naložbami v občini po besedah župana še ni konec. Trenutno zaključujejo razpis za izbor izvajalca del za gradnjo nove športne dvorane, v zaključni vazi je projektiranje novega mostu čez reko Krko v Mršeči vasi, hitijo tudi s pripravo dokumentacije za izvedbo protipoplavnih ukrepov na potoku Kobila in pripravo dokumentacije za začetek gradnje prvega kraka vzhodnega dela šentjernejske obvoznice.

Osrednja informativna oddaja Krka bo enih, 24.8.2023