stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Karte za koncert so že pošle

Piše: R.K.

Čas objave:
07.02.2024 13:00

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Obeta se pester hulturni dan; Kočevski policisti prijeli večkratna vlomilca, njuna pomočnika bodo ovadili

SVET NA KRKI

Komisija DZ za nadzor javnih financ danes ni razpravljala o poslovanju podjetja Star Solar v lasti premierja Roberta Goloba s podjetji v državni lasti, saj je predsednik Jernej Vrtovec (NSi) zaradi Golobove odsotnosti sejo prekinil. Kot je dejal, razprava brez premierjeve prisotnosti ni smiselna. Pričakuje, da se je bo v tretje vendarle udeležil.

Skoraj polovica Hrvatov, starih od 15 do 16 let, je v minulem mesecu vsaj enkrat užila večjo količino alkohola, je pokazala nova raziskava. S tem se je Hrvaška uvrstila med pet držav z največjim odstotkom mladih uživalcev alkohola v Evropi. Visok delež ima tudi Slovenija, na samem vrhu pa je Danska.

KRKA DOMA

Kulturni dan je pred vrati in tudi v Novem mestu bo dogajanje pestro. Že nocoj bo Novomeški simfonični orkester, ki je nedavno pred več kot 14 tisoč glavo množico nastopil v Stožicah in znova dokazal svoje presežno delovanje tudi izven domačega okolja, pripravil glasbeno poslastico v novomeški dvorani Marof. Karte za koncert si je bilo tokrat treba zagotoviti prej, vse pa so že pošle.
Na jutrišnji praznični 8. februar bo za številne aktivnosti poskrbel Dolenjski muzej Novo mesto, ki med 9. in 18. uro pripravlja brezplačen ogled stalnih in občasnih razstav v muzeju in Jakčevem domu, pripravljajo pa tudi delavnice in javna vodstva po razstavah Kam so se skrili škrati?, Življenje na tej in oni strani in Nismo stroji. V Jakčevem domu bodo ob 18. uri izvedli koncert slovenskih ljudskih pesmi, v Drgančevju pa si bo moč ogledati zbirko IMV in spremljati vodstvo po razstavi 50 let novomeške katrce. Z odprtjem razstave Janus v Galeriji Kocka , kjer bodo predstavljena dela Lenarta Merlina, bodo praznik v sodelovanju s Šolskim centrom Novo mesto obeležili v Zavodu Novo mesto. V pete bo za kulturni program poskrbela še Knjižnica Mirana Jarca, kamor vabijo na pogovorni večer z akademskim slikarjem Cirilom Horjakom, v njegovi družbi bodo zaključili tudi bralno značko za odrasle.

Policisti so ta teden odvzeli prostost 25- in 26-letniku z območja Kočevja, ki sta s pomočjo še dveh sostorilcev od novembra vsaj štirikrat vlomila v objekte na območju Kočevja. Ukradla sta več gotovine, orožja in streliva, nakita in drugih vrednejših predmetov. Oba sta v priporu, njuna pomočnika bodo kazensko ovadili, so sporočili s policije. Kot so pojasnili policisti, so v kaznivih dejanjih nepridipravi skupaj povzročili za okoli 27.000 evrov materialne škode. Policisti so oba osumljenca, ki sta vlome dejansko izvrševala, privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je za oba večkratna storilca podobnih kaznivih dejanj odredil pripor. Zoper druga dva sostorilca, ki sta pri izvrševanju kaznivih dejanj pomagala z informacijami in prevozi, pa bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.