stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Previdno na kopališčih

Piše: R.K.

Čas objave:
03.08.2023 13:01

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Kje dopustujejo župani?; Previdno na kopališčih.

SVET NA KRKI

Ob napovedanih padavinah Agencija RS za okolje (Arso) opozarja, da bodo v noči na petek sprva hitro naraščali hudourniški vodotoki in manjše reke v severni in osrednji Sloveniji. Naraščanje rek se bo v petek čez dan stopnjevalo in razširilo na večji del države, poplave pa se bodo ponekod nadaljevale in ponekod še stopnjevale tudi v soboto.

Minuli konec tedna so policisti na ljubljanski severni obvoznici ujeli voznika, ki sta krepko prekoračila najvišjo dovoljeno hitrost 110 kilometrov na uro. Prvi je vozil 199, drugi pa 184 kilometrov na uro. Zoper voznika vodijo postopka o prekršku, zagrožena pa je globa v višini 1200 evrov in devet kazenskih točk, so sporočili s PU Ljubljana.

KRKA DOMA

Naj bo obisk kopališča resničen odklop. Prijetno osvežilni Krka in Kolpa v teh dneh kar sami vabita kopalce, da skočijo v vodo in se osvežijo. Kakovost vode obeh rek je odlična, kar so potrdile tudi nedavne analize vode. Vendar pa moramo biti pri kopanju pozorni tudi na morebitne nepridiprave, ki čakajo na našo nepozornost. Andrej Štefanič, pomočnik načelnika Policijske postaje Novo mesto je povedal, da policisti ugotavljajo, da vrednejši predmeti že ob najmanjši neprevidnosti ali odsotnosti lastnikov hitro postanejo tarča tatov. Varni pa niso niti lastniki skirojev in koles.

Kje dopustujejo naši župani? Med poletjem so se na oddih podali tudi župani iz jugovzhodne regije. Andrej Kastelic, župan Mirne Peči se je že vrnil z dopusta, ki ga je izkoristil konec minulega meseca. Medtem pa županja Semiča Polona Kambič odhaja v hrvaški Tribun.

Osrednja informativna oddaja Krka bo enih, 3.8.2023