stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Koledar državnih proslav in prireditev je bil potrjen

Piše: R.K.

Čas objave:
02.02.2024 12:31

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Koledar državnih proslav in prireditev je bil potrjen; Nova predsednica upravnega odbora Skupščine LAS Dolenjska in Bela krajina

SVET NA KRKI

Združeni narodi in partnerji tega organa so v četrtek pozvali k pomoči za Jemen v višini štirih milijard dolarjev oziroma dobrih 3,6 milijarde evrov v letošnjem letu. Po navedbah urada ZN za usklajevanje humanitarnih zadev sta več kot dve milijardi evrov potrebni za reševanje in zaščito življenj, preostalo pa za trajnostni razvoj.

V Franciji so prijeli mafijskega šefa iz južne italijanske regije Apulija Marca Raduana, ki je pred letom dni pobegnil iz italijanskega zapora, danes poroča italijanska tiskovna agencija Ansa, ki navaja dobro obveščene vire. Bil je eden najbolj iskanih zločincev v Evropi in eden najbolj nevarnih iskanih italijanskih zločincev.

KRKA DOMA

Vlada je nedavno potrdila koledar državnih proslav in prireditev za letošnje leto. Med osmimi državnimi proslavami, ki bodo potekale letos, bo posebno mesto zasedla državna proslava ob dnevu upora proti okupatorju, ki ga v Sloveniji obeležujemo 27. aprila. Vlada je sklenila, da se bo ta pomemben dogodek odvijal v Črnomlju, in sicer na predvečer državnega praznika. Leto 2024 je v Črnomlju razglašeno za leto domovine, saj se je pred osmimi desetletji prav tam odvijal prvi kongres slovenskega narodnoosvobodilnega sveta. V Črnomlju pa bodo letos dočakali tudi prepotrebno prenovo kulturnega doma v katerem je potekal znameniti kongres, letos pa bodo gostili tudi eno izmed državnih proslav. Predvsem so si želeli organizacijo proslave ob dnevu upora proti okupatorju, njihovo željo pa je vlada očitno tudi uslišala. Ker pa bo Kulturni dom Črnomelj takrat že v prenovi, naj bi proslavo pripravili v eni od športnih dvoran v mestu.

Skupščina LAS Dolenjska in Bela krajina je imenovala novo predsednico upravnega odbora, Polono Kambič, županjo Občine Semič, ter podpredsednico, Tino Cigler iz Društva za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto. Programsko obdobje 2014–2020 je zaključeno, podprli so 61 projektov s sredstvi CLLD v skupni vrednosti 4,112 milijonov evrov. LAS DBK je prejel odločbo Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ki odobrava okoli 4 milijonov evrov za izvajanje Strategije lokalnega razvoja 2021–2027. Sredstva bodo namenjena petim ukrepom, med drugim razvoju zelene ekonomije in lokalnega podjetništva. Uredba CLLD 2027 prinaša spremembe, kot so delitev projektov na investicijske in neinvesticijske ter poenostavljene oblike stroškov. LAS DBK se bo v letu 2024 osredotočal na pripravo dokumentacije za javne pozive in digitalno spremljanje izvajanja projektov. Prvi razpis pa se pričakuje konec letošnjega leta.

Osrednja informativna oddaja 02.02.2024