stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Košarkarji Krke so bili poraženi

Piše: R.K.

Čas objave:
18.12.2023 13:10

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Košarkarji Krke so bili poraženi ; Nov leseni paviljon v Krškem

SVET NA KRKI

Premier Robert Golob se je slovenskim diplomatom danes v nagovoru na Brdu pri Kranju zahvalil, ker so, kot je dejal, v letošnjem letu uspeli temeljito okrepiti ugled Slovenije v svetu. Izpostavil je izvolitev v Varnostni svet združenih narodov, pri čemer premier verjame, da bo Slovenija kot članica tega organa ZN uspešna.

Na mariborskem sodišču se je danes začelo sojenje 23-letnemu Luki Gašpariču, obtoženemu poskusa umora svojega nekdanjega dekleta septembra lani v mariborskem mestnem parku. Potem ko mu je tožilstvo predstavilo vsebino obtožnice, je povedal, da obtožbo razume, zaenkrat pa se ne bo zagovarjal.

KRKA DOMA

Cedevita Olimpija je na zadnji tekmi v soboto premagala Krko z rezultatom 91:79. Krkaši so začeli neuspešno v napadu, zaostajali so že po treh minutah, a so se približali na štiri točke. Kljub trudu so domači ohranili vodstvo, po prvi četrtini je bil rezultat 28-19, ob polčasu pa 48-38. V drugi polovici druge četrtine so domači vzdrževali prednost desetih točk, nato pa so Krkaši neuspešno poskušali zmanjšati zaostanek. Najboljši strelec Krke je bil Isaiah Cousins s 17 točkami, največ skokov je zabeležil Jairus Hamilton , največ asistenc pa Jan Špan . Trener Krke Gašper Okorn je pohvalil Cedevito Olimpijo za zmago in priznal, da so imeli težave v ohranjanju ritma igre.

Mestna občina Krško je na Mohorju dokončala ureditev lesene razgledne točke, ki ponuja panoramski pogled na dolino Save proti Sevnici in Kumu. Hkrati so na Grmadi uredili še panoramsko točko s peš dostopom skozi gozd pod Kočo na Grmadi. Obe novi turistični pridobitvi sta del projekta Mestne občine Krško z naslovom "Landart na lokaciji Vinorodni podokoliš Sremič – mikrolokacija: Grmada in Mohor". Načrtovanje objektov sta izvedla člana društva Prostor vmes. Razgledna paviljona na Mohorju, površine 6,45 kvadratnih metrov, je izdelana iz masivnega lesa sibirskega macesna. Notranjost vključuje leseno klop, podkonstrukcijo in ovoj klopi, fasada pa je sestavljena iz lesenih letvic. Ob vstopu v paviljon je nameščena informacijska tabla. Panoramska točka na Grmadi ponuja razgled na Zdole, reko Savo in okoliške kraje čez mejo v Hrvaško. Poleg tega pa je bila urejena tudi peš pot skozi gozd, ki vodi do panoramske točke.

Osrednja informativna oddaja 18.12.2023