stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Kostanjevičanom podaljšali rok za odločitev o protipoplavni zaščiti

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.12.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Vsi doslej potrjeni primeri koronavirusne različice omikron v Evropi so glede na razpoložljive podatke asimptomatski ali blagi, med njimi niso potrdil še nobene smrti, je sporočil Evropski center za nadzor in preprečevanje bolezni. Večina primerov je povezanih s potovanji v afriške države, več pa jih kaže tudi na lokalne prenose.

V večjem delu Slovenije bo ponoči snežilo. Po napovedih meteorologov bo do okoli pol metra snega zapadlo v Julijskih Alpah, sicer pa največ, do okoli 30 centimetrov na območju med Gorenjsko in Notranjsko ter v višjih legah severne Primorske. Na prehodu s Primorske na Notranjsko se bo pojavljal žled. Podrobneje o vremenu v naših krajih pa ob koncu oddaje.

KRKA DOMA:
V Kostanjevici na Krki imajo še nekaj časa za odločitev o protipoplavni zaščiti. Direkcija za vode je namreč občini, kjer občinsko vodstvo in civilna pobuda ne moreta uskladiti mnenj o predlogu protipoplavne zaščite, rok za njegovo potrditev podaljšala do 20. januarja. Gre za zadnji rok, do katerega morajo priti vsaj do načelnega soglasja v projekt vpletenih lastnikov zemljišč.

Sevniški svetniki so soglasno potrdili predlog proračuna za prihodnje leto, ki ob dobrih 21-ih milijonih prihodkov predvideva dobrih 23 milijonov evrov odhodkov. Za naložbe bodo namenili skupaj 8,6 milijona evrov, računajo tudi na nekaj več kot dva milijona evrov evropskih sredstev. Gre za enega najvišjih sevniških proračunov.

V Šentrupertu pa zaradi nesprejetja proračuna prehajajo na začasno financiranje. Občinski svet je sicer na seji, razen predloga odloka o proračunu za prihodnje leto, potrdil vse predlagane točke na dnevnem redu.

Osrednja informativna oddaja, 8.12.2021

Krka ob enih