stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Kozinovo zidanico bodo prenovili

Piše: R.K.

Čas objave:
07.02.2022 13:01

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Ajda Vesel.

SVET NA KRKI
Policija in Agencija za varnost prometa danes v okviru nacionalne preventivne akcije za večjo varnost voznikov tovornih vozil in avtobusov začenjata izvajati več poostrenih nadzorov. Akcija, namenjena predvsem preverjanju spoštovanja omejitev hitrost in tehnične brezhibnosti vozil, bo potekala do 13. februarja.

Na smučišču na Kopah se je včeraj pretrgala jeklenica na vlečnici Pahernik. V nesreči sta se poškodovala dva smučarja, so danes sporočili s Policijske uprave Celje. 44-letni smučar se je huje poškodoval, 38-letni smučar pa lažje. Zakaj se je jeklenica pretrgala, še ni znano.

KRKA DOMA
Kozinova zidanica na Trški gori bo odslej imela status javne infrastrukture na področju kulture, s čimer Mestna občina Novo mesto izpolnjuje predpogoje za kandidaturo in pridobitev sredstev na javnih razpisih Ministrstva za kulturo za prenovo objekta, ki je načrtovana letos. Zidanica, ki je simbolno povezana z enim največjih slovenskih skladateljev 20. stoletja Marjanom Kozino, bo po prenovi namenjen izvajanju glasbenih in drugih kulturno-umetniških vsebin, izobraževalnih vsebin in delavnic s področja glasbene umetnosti ter za potrebe umetniških rezidenc in protokolarnih dogodkov.

V Občini Žužemberk, kjer so pred slabima letoma vpeljali uslugo brezplačnih prevozov za starejše in ranljive skupine, pri čemer uporabljajo skupno občinsko vozilo, nameravajo to obliko pomoči do poletja celostno urediti. Občina je objavila razpis za nakup ustrezno vzdržljivega avtomobila, zanj pa zbirajo tudi prostovoljne prispevke. Za nakup novega vozila, ki bo na voljo zgolj za omenjeni prevoz, so do zdaj zbrali približno 12.000 evrov prostovoljnih prispevkov. Za nakup novega vozila nameravajo sicer odšteti nekaj več kot 32.000 evrov, najmanj polovico stroškov njegovega nakupa pa nameravajo pokriti z zbranimi denarnimi prispevki. Občina bo po nakupu vozila imela strošek le s plačevanjem goriva in njegovim vzdrževanjem, kar občinskega proračuna ne bo močno obremenilo, je dodal direktor žužemberške občinske uprave Tomaž Hrastar. Brezplačni občinski prevozi na Žužemberškem so se sicer do zdaj ustalili in naleteli na dober odziv, pri izvajanju omenjene usluge pa sodeluje tudi vsaj 10 prostovoljnih voznikov. Novo vozilo bo uradno začelo voziti ob občinskem prazniku oz. julija.

Prva ekipa ŠD SU Novo mesto je v 12. kolu 1. Slovenske namiznoteniške lige v dvorani Športnega centra Livada gostila ekipo NTK Vesna iz Zaloga pri Ljubljani ter slavila zmago s 5:2. »Zmaga je bila pričakovana. Kljub temu, da je njihov najboljši igralec premagal našega Jureta in Jožka, smo bili kot ekipa močni in se nismo prepustili presenetiti,« je dejal Uroš Slatinšek. Za SU-jevce je to deseta prvoligaška zmaga, s katero ostajajo na vrhu prvenstvene lestvice, je pa res, da je le-ta zaradi številnih doslej neodigranih tekem preostalih ekip nepopolna. Vsekakor je zmaga dobra popotnica pred obračunom z mestnim tekmecem – NTK Krka, s katerim se bodo SU-jevci pomerili v sredo, 9. februarja. »Ekipa je dobro pripravljena in verjamemo, da bo na tej tekmi odigranih veliko kvalitetnih dvobojev. Ciljamo na zmago in nadaljevanje zmagovalnega niza,« je dodal Slatinšek, sicer tudi kandidat za Športnika leta MO Novo mesto.

Osrednja informativna oddaja, 7.2.2022