stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Krka je premagala IIirijo

Piše: R.K.

Čas objave:
21.12.2023 12:22

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Krka je premagala IIirijo; Pretep v Šentjerneju

SVET NA KRKI

Vlada in sindikati javnega sektorja so danes parafirali dogovor, po katerem se bodo plače v javnem sektorju z junijem uskladile v višini 80 odstotkov inflacije v letu 2023. Dogovor obenem predvideva, da bo regres za letni dopust izplačan že marca in ne šele junija, kot je to običajno.

Na železniški progi med postajama Postojna in Prestranek je potniški vlak zjutraj zbil skupino delavcev Slovenskih železnic, in sicer pri železniškem prehodu Rakitnik. Po prvih informacijah sta dva delavca na kraju nesreče umrla, štirje so huje poškodovani.

KRKA DOMA

V 13. krogu Lige Nova KBM so košarkarji Krke zabeležili pomembno gostujočo zmago nad ljubljansko Ilirijo z rezultatom 87-82. S tem so Krkaši dosegli 11. zmago v sezoni in še naprej zasedajo prvo mesto na ligaški lestvici. V prvem polčasu so Košarkarji Krke nadzorovali igro in imeli obetavno vodstvo. Kljub temu so v drugi četrtini nekoliko popustili, kar je Iliriji omogočilo, da je ob polčasu vodila s 45-40. V drugem polčasu pa so Krkaši znova prevzeli nadzor, povečali svojo prednost in jo uspešno zadržali v zaključnih minutah tekme. Najboljši strelec Krke je bil Leon Stergar z 18 točkami, največ žog je pridobil Miha Škedelj, najkoristnejši igralec pa je bil Jan Špan. Trener Krke Gašper Okorn

Včeraj okoli 19. ure so policisti bili obveščeni o prometni nesreči na Mirni, kjer naj bi na parkirnem prostoru gostinskega lokala voznik osebnega avtomobila trčil v parkirano vozilo in pobegnil s kraja nesreče. Policisti PP Trebnje so se takoj odzvali in pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev pobeglega voznika. Na območju Mirne so 63-letnega kršitelja izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,90 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. V istem dnevu zvečer nekaj po 23. uri pa so policisti bili obveščeni, da se je v gostinskem lokalu v Šentjerneju pretepalo več oseb. Policisti so ugotovili, da je prišlo do spora in pretepa med več osebami, štiri osebe so bile lažje poškodovane, udeleženci pretepa pa so s kraja pobegnili. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil, ugotavljanjem vseh okoliščin in identiteto udeležencev. 

Osrednja informativna oddaja 21.11.2023