stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Krkaši so premagali Triglav

Piše: R.K.

Čas objave:
14.12.2023 12:47

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Z avtobusom je trčil v avtomobil; Krkaši so premagali Triglav

SVET NA KRKI

Nadškofijska karitas Maribor je tudi v letošnjem adventno-božičnem obdobju začela humanitarno akcijo Več luči več upanja, namenjeno pomoči otrokom v socialni stiski. Kot je danes povedal predsednik organizacije Branko Maček, so lani zbrali skoraj 12.000 evrov, s katerimi so pomagali 249 otrokom iz 118 družin.

V večjem delu države reke že upadajo, zmerno naraščajo in se razlivajo še Krka in njeni pritoki ter Kolpa v spodnjem toku. Ljubljanica s pritoki na Ljubljanskem barju se prav tako razliva vendar ne narašča, prav tako Dravinja v spodnjem toku. Razlivajo se tudi posamezne reke na Notranjskem, Dolenjskem in Suhi krajini ter Vipava v spodnjem toku.

KRKA DOMA

Policisti Policijske postaje Šentjernej so bili včeraj nekaj po 13. uri obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov v Dolenjem Mokrem Polju. Opravili so ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 32-letni voznik, ki je zaradi vožnje po levi strani vozišča izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil 22-letnega voznika, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. Lažje poškodovanega 22-letnika so odpeljali in ga oskrbeli v bolnišnici. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog. V istem dnevu nekaj pred 15.30 pa so policisti bili obveščeni o prometni nesreči na avtocesti pri izvozu na Kronovo, v smeri proti Obrežju. Policisti PP Novo mesto so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 46-letni voznik avtobusa bosanskih registrskih oznak zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v avtomobil 77-letne voznice. V času trčenja je bilo v avtobusu 28 potnikov, na srečo pa noben ni bil poškodovan.

V 12. krogu Lige Nova kbm je ekipa Krke zlahka premagala ece Triglav Kranj s rezultatom 86:60. Krkaši so tekmo nadzorovali od začetka do konca, zlasti v prvi četrtini, kjer so si s prednostjo 19 točk že zagotovili udobno vodstvo. Kljub nekoliko bližjemu rezultatu v drugem polčasu so Krkaši zanesljivo zadržali prednost in prišli do nove prepričljive zmage. Najboljši igralec tekme je bil Robert Jurković, ki je prispeval 20 točk, 8 skokov in indeks učinkovitosti 28. Niko Bačvić je zabeležil 11 asistenc, Miha Cerkvenik pa je prispeval 2 pridobljeni žogi. Po tekmi je trener Krke, Gašper Okorn, izrazil zadovoljstvo nad pristopom njegove ekipe in rutinsko izvedbo tekme

Osrednja informativna oddaja 14.12.2023