franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Krožno križišče zgrajeno v rekordnem času

Piše: R.K.

Čas objave:
28.03.2024 12:42

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Krožno križišče zgrajeno v rekordnem času; Podelitev priznanj civilne zaščite v Črnomlju

 SVET NA KRKI

Ministrica za digitalno preobrazbo Emilija Stojmenova Duh je med današnjo obravnavo interpelacije zavrnila vse očitke o sumu nevestnega, neodgovornega in negospodarnega dela, zavajanja javnosti, neuresničevanja obljub ter opustitve dolžnega ravnanja. Kot je zagotovila, je s svojim delom in ekipo vestno opravljala svoje naloge.

V Srbiji se danes že tretji dan nadaljuje iskanje pogrešane dveletne deklice, ki je izginila v torek. Policija je v sredo ustavila iskanje na območju naselja pri mestu Bor, od koder je izginila. Iskanje bodo nadaljevali operativno ter preiskali tudi mobilna telefona staršev in zaslišali osebe, ki so bile v času izginotja v neposredni bližini.

KRKA DOMA

Na križišču zahodne obvoznice z regionalno cesto pri trgovinah Hofer in Spar v Ivančni Gorici je bilo v rekordno hitrem času zgrajeno novo montažno krožno križišče. Po zgolj 25 urah od začetka gradnje je že stekel promet po njem. Izgradnjo krožišča je izvedla Občina Ivančna Gorica, zaslužno za hitro in strokovno opravljeno delo pa je lokalno izvajalsko podjetje Eltim iz Gabrovčca. Občina Ivančna Gorica se je z DRSI dogovorila, da bo sama financirala izgradnjo montažnega krožišča, vložena sredstva pa bo poračunala pri načrtovani izgradnji trajnega krožišča v prihodnjih letih, saj je bila čimprejšnja izgradnja nujna. Občina je tako začela postopek za izbiro izvajalca in pospešila proces postavitve montažnega krožišča. Pogodbena vrednost del je dobrih 75 tisoč evrov, celotna gradnja pa se je zaključila že po dobrih 24 urah. Občina Ivančna Gorica je v občinskem sporočilu zapisala, da gre za res izjemno hitro realizacijo projekta in dober primer, česa vsega so sposobni v občini.

Prvi marec je v Sloveniji svetovni dan civilne zaščite. Ta dan se spominjamo dolge tradicije zaščite, reševanja in pomoči, ki sega v začetke prostovoljnega gasilstva. V Črnomlju pa so ta dan obeležili minulo sredo, kjer so podelili priznanja posameznikom in organizacijam za njihovo izjemno delo. Med prejemniki so bili policista Toni Rus in Jože Jerman ter podjetji Zales in AGM Starešinič, ki so se izkazali pri različnih intervencijah, vključno s požari in naravnimi nesrečami. Priznanja so prejela tudi prostovoljna gasilska društva za dolgoletno predano delo v skupnosti. Med nagrajenci so bili tudi posamezniki, kot sta Marjanca Cimerman, dolgoletna sekretarka Rdečega križa, ter Marjetka Papež, ki je zaključila svojo kariero v štabu Civilne zaščite. Posebno priznanje pa je prejel Boštjan Majerle za svoje dolgoletno delo v gasilski zvezi in Civilni zaščiti. Priznanja sta podelila župan Andrej Kavšek in poveljnik Civilne zaščite Jože Weiss, kulturni program pa so pripravili učenci in učitelji OŠ Mirana Jarca Črnomelj.

Osrednja informativna oddaja 28.03.2024