stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Krško zanimivo za turiste

Piše: R.K.

Čas objave:
07.03.2022 13:02

Osrednjo informativno oddajo Krka ob enih je danes pripravila Ajda Vesel.

SVET NA KRKI
Policija je od začetka oboroženih spopadov v Ukrajini obravnavala 381 državljanov Ukrajine, ki so izrazili namero za podajo prošnje za mednarodno zaščito, so za STA sporočili iz Generalne policijske uprave. Vladni urad za oskrbo in integracijo migrantov je prejšnji teden vzpostavil klicni center za pojasnila o pomoči ukrajinskim državljanom.

Od danes zaščitne maske za učence, dijake, študente in učitelje niso več obvezne. Maske pa morajo še vedno nositi dijaki, študenti in učitelji, ki so vključeni v izobraževalni proces pri izvajalcu, denimo v primeru udeležbe na klinični praksi ali vajah. Že pred tem je vlada z 21. februarjem odpravila obvezno samotestiranje na koronavirus v šolah.

KRKA DOMA
V Mestni občini Krško, ki je lani vstopila v Zeleno shemo slovenskega turizma, Slovenska turistična organizacija pa ji je nedavno podelila zlati znak zelenega turističnega območja, so pred epidemijo beležili večletno rast turističnega obiska. Predlani je ta nato padel za dve petini, po podatkih krške občine pa se je lani že popravil. Leta 2018 so imeli nekaj manj kot 24.400 prenočitev, leta 2019 pa nato nekaj manj kot 16.500 in predlani nekaj manj kot 11.400. Hkrati se je med epidemijo znatno zvišal delež domačih gostov. Po podatkih državnega statističnega urada, ki so jih navedli, se je turistični obisk v tej posavski občini lani že popravil, saj so zabeležili nekaj manj kot 19.300 prenočitev, poleg teh pa še skoraj 8000 skupinskih in samostojnih enodnevnih obiskov. Lani so bila dobro obiskana tudi prosto dostopna postajališča za avtodome. Povprečni čas bivanja tujih gostov v občini Krško je dosegel 2,8 dneva, domačih pa tri dni, so pristavili na občini.

Eden najvplivnejših mednarodnih vodnikov v svetu gastronomije Gault&Millau je na spletnem dogodku razglasil najboljše v Sloveniji za leto 2022. Vse odlike vrhunskega sommeliera in natakarja so letos prepoznali v Gregorju Krenu iz novomeške Hiše Fink. Letos je sicer kar osem restavracij prejelo štiri kape oziroma naziv najboljše restavracije. Med njimi je tudi Ošterija Debeluh iz Brežic.

Minuli konec tedna je Rakek gostil namiznoteniško državno prvenstvo za sezono 2021/22, na katerem je nastopila tudi četverica iz Športnega društva SU Novo mesto: Uroš Slatinšek in Jožko Omerzel ter Domen Zupančič in Lana Slatinšek. Uroš in Jožko sta postala članska državna prvaka v dvojicah. Osmi naslov za Uroša in prvi za Jožka je izjemen dosežek za oba igralca, prav tako za mlad klub kot je ŠD SU. V posamični konkurenci je Jožko obstal v šestnajstini finala, ko je izgubil prav proti svojemu trenerju oziroma soigralcu. Uroš pa je v osmini finala moral priznati premoč s tesnim izidom s 3:4 proti 20 let mlajšemu igralcu Tilnu Cvetku, ki je na koncu osvojil naslov državnega podprvaka. Domen Zupančič in Lana Slatinšek se nista uspela kvalificirati v finalni del tekmovanja, sta pa z nastopom na članskem državnem prvenstvu pridobila dragocene tekmovalne izkušnje.

Osrednja informativna oddaja, 7.3.2022