franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Mesec požarne varnosti

Piše: R.K.

Čas objave:
05.10.2023 13:22

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Mesec požarne varnosti ; Zapora ceste v Birčni vasi

SVET NA KRKI

Letošnji svetovni dan učiteljev obeležujemo ob geslu Brez učiteljic in učiteljev ni izobraževanja ter opozorilu, da so ustrezno plačani zaposleni in primerni delovni pogoji nujni za kakovosten javni vzgojno-izobraževalni sistem. V Svizu opozarjajo na perečo problematiko pomanjkanja ustrezno izobraženih učiteljev.

Uroš Brežan se je za odstop z mesta ministra za naravne vire in prostor odločil po pogovoru s predsednikom vlade Robertom Golobom, ki mu je sporočil, da se njuni poti razhajata. Premierjevo odločitev razume in spoštuje, svoj odstop pa obžaluje. Kot pravi, je po poplavah skupaj z ekipo naredil vse, kar je bilo v danih okoliščinah mogoče.

KRKA DOMA

Letošnji Oktober – mesec požarne varnosti se osredotoča na nevarnosti požarov v naravi. Tudi majhni viri toplote, kot so ogenj, iskrenje ali vroč katalizator vozila, lahko hitro sprožijo obsežne požare, ki ogrožajo ljudi, živali in okolje. Namen tega meseca je ozaveščati javnost o vzrokih za požare, opisati nevarnosti in ponuditi nasvete za preventivno vključno z evakuacijo. V okviru meseca požarne varnosti pa bo izvedena tudi vaja Gasilske zveze Trebnje, ki jo pripravlja Gasilsko poveljstvo občine Trebnje v skladu s krožnim pravilom za letošnje leto. Namen te vaje je izboljšati pripravljenost in usklajenost gasilskih enot za obvladovanje požarov v naravi. Krajevna skupnost Suhor pa obvešča, da je rekonstrukcija ceste proti pokopališču Sv. Jakob že skoraj zaključena. Krajanke in krajane ob tem naprošajo, da ceste do zaključka del ne uporabljajo, ampak vozilo parkirajo pri križišču ter se do pokopališča odpravijo peš.

V sklopu rekonstrukcije ceste v Birčni vasi bo od jutri do nedelje potekalo asfaltiranje vozišča, gradbeni izvajalec pa bo za izvedbo del vzpostavil popolno zaporo tamkajšnje državne ceste in priključka nanjo. Priključek na državno cesto pri Osnovni šoli Birčna vas bo zaprt od petka do nedelje, obvoz pa bo urejen na relaciji Birčna vas–Veliki Podljuben–Petane–Birčna vas in obratno. Državna cesta bo zaprta v soboto in nedeljo, obvoz bo potekal na relaciji Novo mesto–Straža–Soteska–Podturn–Črmošnjice–Gaber–Uršna sela–Birčna vas. Ureditev državne ceste v Birčni vasi v dolžini 700 metrov obsega prenovo ceste, izgradnjo manjkajočega pločnika, javne razsvetljave, dveh avtobusnih postajališč, obračališča in dostopnih poti in navezav na obstoječe lokalne ceste. Vrednost del, ki potekajo od podružnične osnovne šole do železniškega podhoda, je več kot 1,16 milijona evrov, pri čemer bo Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo prispevala približno 930.000 evrov, preostanek pa Mestna občina Novo mesto.

Osrednja informativna oddaja 05.10.2023