stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Na Dolenjskem edini tabor za otroke s celiakijo

Piše: R.K.

Čas objave:
18.08.2023 13:56

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Na Dolenjskem edini tabor za otroke s celiakijo; Zvoki jazza odmevajo po Novem mestu.

SVET NA KRKI

Aplikacija Poplave 2023 je dopolnjena. Po novem prostovoljcem, ki želijo nuditi pomoč po poplavah, omogoča tudi označitev dni, ko bi lahko odšli pomagat. Za to so se po besedah Sandija Curka iz Civilne zaščite odločili, ker se zavedajo, da imajo tudi prostovoljci svoje načrte in potrebe in na pomoč ne morejo vedno priskočiti takoj.

Člani ekip bolničarjev in drugi prostovoljci Rdečega križa Slovenije (RKS) te dni na območjih, ki so jih prizadele poplave in plazovi, na terenu nudijo laično prvo psihološko pomoč. Kot so povedali, pa svoje zmogljivosti krepijo. Tako bodo danes in v soboto organizirali prvo dodatno usposabljanje prostovoljcev.

KRKA DOMA

Otroci na taboru brezskrbno uživajo v hrani brez glutena. Še do jutri traja tabor društva Celiac Slovenija v Dolenjskih Toplicah, na katerem je za varno prehrano otrok dobro poskrbljeno. Povezali so se namreč z novomeščanko Tanjo Fink, ki tudi v svoji restavraciji Fink in Situla na Glavnem trgu že nekaj let pripravlja izključno brezglutensko hrano. Ajda Makar, vodja tabora in članica Društva Celiac, ki ima tudi sama od mladih let diagnosticirano celiakijo, je povedala, da takšnih taborov drugod ni, otrokom s to boleznijo pa želijo ponuditi varno hrano. Dodala je, da so več kot zadovoljni, da so se povezali s Finkovo. 

Nagrada Jazzon je šla Maticu Štembergerju, do sobote pa bo v Novem mestu še vedno odmeval jazz. Včerajšnji koncert je imel fokus na balkanski glasbi. Predstavil se je zagrebški duo Dunjaluk, za njima pa Bojan Zulfikarpašić v solo izvedbi. Umetniška vodja Jazzintya Ana Čop nam je zaupala, da bosta še danes in jutri na ploščadi kulturnega centra Janeza Trdine bogata glasbena koncerta. Petki so vsakoletno še posebej namenjeni novomeščanom ter širši publiki, in tudi letos verjamejo, da bodo gosti navdušeni nad njihovim izborom.

Osrednja informativna oddaja Krka bo enih, 18.8.2023