stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Na Gačah čakajo le še sneg

Piše: R.K.

Čas objave:
03.11.2022 13:02

V tokratni osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Na Gačah čakajo le še sneg; Otroci v novi šoli; V Novem mestu bodo zavijale sirene; LOKALNE VOLITVE 2022: Za župansko mesto v Šmarjeških Toplicah ponovitev dvoboja izpred štirih let

SVET NA KRKI

Finančna uprava opozarja, da je po elektronski pošti in sporočilih sms zaokrožilo sporočilo o preplačanem davku. V sporočilu prevaranti zavezancem ponujajo povezavo na spletno stran, kjer lahko posameznik zahteva vračilo preplačanega davka. Kot opozarjajo na FURSU, gre za prevaro, saj finančna uprava zavezancev ne obvešča na ta način.

Spletna prodaja, ki je močan razmah doživela predvsem v koronskem letu 2020, se je tudi lani občutno okrepila. Podjetja so tako lani ustvarila za okoli 4,48 milijarde evrov prihodkov s spletno prodajo, kar je 42 odstotkov več kot v 2020. Spletna prodaja fizičnim osebam je narasla za 39 odstotkov na 1,39 milijarde evrov, je objavil statistični urad.

KRKA DOMA

Na med Belokranjci in Dolenjci zelo priljubljenem smučišču Gače so pripravljeni na novo sezono. Žičnice, sedežnica in delovni stroji so pregledani in v dobrem stanju, dodatno so za letošnjo sezono kupili še en teptalec snega. Vodja smučišča Borut Koprivnik je povedal, da je za obiskovalce najpomembneje, da ne bodo dražili smučarskih kart. Po besedah Koprivnika bodo sezono, če bodo to dopuščale razmere, začeli 15. decembra, s predprodajo smučarskih kart pa so začeli 1. oktobra. Cene, kot rečeno, ostajajo na ravni lanskih. Smučarjem bo na voljo osem kilometrov smučarskih prog, pet vlečnic in sedežnica, ki skupaj zmorejo pretok 5400 smučarjev na uro. Ob zadostni zasneženosti bo na voljo tudi 2,4-kilometrska tekaška proga. Opremo si bo mogoče izposoditi, Koča Gače bo poskrbela za okrepčilo. Obisk na smučišču se po besedah Koprivnika iz leta v leto povečuje. Njihov cilj je, da bi dosegli obisk izpred 30 let, ko je smučišče na sezono obiskalo okoli 40.000 smučarjev.

V Šentjerneju so minuli teden slovesno odprli prenovljeno podružnično šolo Orehovica s pripadajočim igriščem in parkiriščem. Skupna vrednost naložb, ki jih je občina izvedla v šolski stavbi in v njeni okolici je dobrih 578 tisoč evrov. Šolo so po zadnjem velikem potresu v Hrvaški Petrinji protipotresno sanirali in nato prenovili v sklopu celovite energetske prenove javnih objektov v občini, je pojasnil župan Jože Simončič. Prenova je vključevala menjavo kritine in izolacijo podstrešja, menjavo stavbnega pohištva, izolacijo stavbe z novo fasado, vgradnjo geosond in toplotnih črpalk ter montažo novih svetil. Uredili so tudi novo parkirišče in obnovili večnamensko igrišče, ki je sedaj opremljeno tudi z razsvetljavo za nočno uporabo igrišča in pitnikom, so zapisali na občini. V občini so hkrati obeležili tudi 50-letnico vodovodnega sistema Orehovica in ob tem izpostavili pomen čiste pitne vode.

To soboto med 15:30 in 16:30 uro bo v Novem mestu potekalo preverjanje odzivnosti gasilskih enot. V času izvedbe preverjanja bo na cestah, na celotnem območju Mestne občine Novo mesto, povečano število intervencijskih vozil s prednostjo, ki bodo pri vožnji uporabljala zvočne in svetlobne signale. GRC Novo mesto občane in ostale udeležence v prometu prosi za strpnost in razumevanje ter upoštevanje vozil s prednostjo.

LOKALNE VOLITVE 2022

V Občini Šmarješke Toplice, kjer so po tesnem izidu in nizu povolilnih zapletov na prejšnjih lokalnih volitvah kot zadnji v državi župana dobili šele konec januarja, se tokrat za županski mandat znova merita tekmeca izpred štirih let. To sta sedanji župan Marjan Hribar in nekdanja dolgoletna šmarješka županja Bernardka Krnc. Po podatkih šmarješke občinske volilne komisije Hribar kandidira s podpisi volivcev, Krnčeva pa je kandidatka Gibanja Svoboda.

Osrednja informativna oddaja, 3.11.2022