finska premierka Svet24.si

Finska premierka, kljub koronavirusu, v nočnem ...

princ harry, pleša, Svet24.si

Princ Harry z zgrešeno izjavo poskrbel za ...

paris Svet24.si

FOTO: V mrazu se borijo za preživetje v šotorih ...

vrtovec kosorok Reporter.si

Sekretarjeva naveza z agentom Udbe: Blaž ...

por43525BOR_6937 Necenzurirano

Skrivnost 12 milijonov z Madžarske za ...

marko-stanković Njena.si

Je talent Marko našel ljubezen?

gajser mm Ekipa24.si

NOVA TRAGEDIJA v Avstriji! Športni svet ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Na Mirni tehnološko bogato opremljen kreativni center

Piše: Radio Krka/MP

Čas objave:
24.03.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Vlada se bo danes seznanila z epidemiološkimi razmerami, ki se v zadnjem času zaostrujejo. Prav tako bo pretresala omejitvene protikoronske ukrepe. Svetovalna skupina za covid-19 pri ministrstvu za zdravje po neuradnih informacijah zaostrovanja ukrepov vladi ni predlagala.

Minister za kulturo je v uvodu seje DZ, na kateri obravnavajo interpelacijo o njegovem delu, zavrnil vse v njej navedene očitke. "Kot minister delam v dobro slovenske kulture," je poudaril in med drugim izpostavil rekorden proračun za kulturo za leto 2021 v zgodovini države.


KRKA DOMA:
Dvorana mirnskega kulturnega doma je s pomočjo projekta Eko-up postala tehnološko bogato opremljen kreativni center. Ima novo elektroinstalacijo in opleskane stene, na obnovljenih odrskih deskah stoji nova jeklena konstrukcija s scensko razsvetljavo, sestavljena iz 56 reflektorjev. V dvorani je tudi profesionalno ozvočenje z multimedijo, ki omogoča dvoransko in odrsko videoprojekcijo.

Zaradi slabšanja epidemiološkega stanja brežiška bolnišnica spet postaja covidna bolnišnica, novomeška pa bo morala spet povečati kapacitete za okužene s korona virusom. Za prilagoditev na drugo fazo izhodne strategije imajo bolnišnice na voljo 48 ur.

Novomeška Krka je v tekmi 5.kroga lige Nova KBM za prvaka doma izgubila s Cedevito Olimpijo. Rezultat je bil 63:76. Novomeščani tako tudi po četrtem dvoboju v tej sezoni ostajajo brez zmage proti Ljubljančanom. Krka se bo v naslednjem krogu prihodnji torek doma pomerila z Rogaško.

Osrednja informativna oddaja, 24.3.2021

Krka ob enih