Britanska kraljica Elizabeta II Svet24.si

Zaskrbljujoče: kaj se dogaja s kraljico Elizabeto...

viktor orban brač Svet24.si

Viktorju Orbanu se je pred Visom pokvaril ...

bohinjsko jezero, hotel bellevue Necenzurirano

Pidovskemu tajkunu bi odvzeli elitna zemljišča ...

matej tonin vojska sta Reporter.si

Tonin kupil »mačka v žaklju«: zakaj so v Litvi...

karanovic-suler Ekipa24.si

Marko Šuler razblinil vse dvome: Bo Radovan ...

Neža Maurer Njena.si

Neža Maurer po zlomu kolka lepo okreva

elsnik Ekipa24.si

Močne besede Elšnika! Kapetan zmajev dvignil ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

AVDIO: Krka ob enih – Na Mirni tehnološko bogato opremljen kreativni center

Piše: Radio Krka/MP

Čas objave:
24.03.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Vlada se bo danes seznanila z epidemiološkimi razmerami, ki se v zadnjem času zaostrujejo. Prav tako bo pretresala omejitvene protikoronske ukrepe. Svetovalna skupina za covid-19 pri ministrstvu za zdravje po neuradnih informacijah zaostrovanja ukrepov vladi ni predlagala.

Minister za kulturo je v uvodu seje DZ, na kateri obravnavajo interpelacijo o njegovem delu, zavrnil vse v njej navedene očitke. "Kot minister delam v dobro slovenske kulture," je poudaril in med drugim izpostavil rekorden proračun za kulturo za leto 2021 v zgodovini države.


KRKA DOMA:
Dvorana mirnskega kulturnega doma je s pomočjo projekta Eko-up postala tehnološko bogato opremljen kreativni center. Ima novo elektroinstalacijo in opleskane stene, na obnovljenih odrskih deskah stoji nova jeklena konstrukcija s scensko razsvetljavo, sestavljena iz 56 reflektorjev. V dvorani je tudi profesionalno ozvočenje z multimedijo, ki omogoča dvoransko in odrsko videoprojekcijo.

Zaradi slabšanja epidemiološkega stanja brežiška bolnišnica spet postaja covidna bolnišnica, novomeška pa bo morala spet povečati kapacitete za okužene s korona virusom. Za prilagoditev na drugo fazo izhodne strategije imajo bolnišnice na voljo 48 ur.

Novomeška Krka je v tekmi 5.kroga lige Nova KBM za prvaka doma izgubila s Cedevito Olimpijo. Rezultat je bil 63:76. Novomeščani tako tudi po četrtem dvoboju v tej sezoni ostajajo brez zmage proti Ljubljančanom. Krka se bo v naslednjem krogu prihodnji torek doma pomerila z Rogaško.

Osrednja informativna oddaja, 24.3.2021

Krka ob enih