franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih Na novomeškem Portovalu je potekal že 34. atletski miting

Piše: R.K.

Čas objave:
06.07.2023 08:50

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Na novomeškem Portovalu je potekal že 34. atletski miting, Poslovne priložnosti v glokalnem okolju na poletni šoli

Na dražbi bo možno kupiti na pol pokajeno cigaro Winstona Churchilla in pipo Harolda Wilsona. Navdušenci zgodovine in zbirateljstva unikatnih zgodovinskih kosov se bodo 19. Junija potegovali za spominka povezana z nekdanjima premierjema Združenega kraljestva. Churchill naj bi prižgano cigareto podaril policistu, ki je bi del njegove varnostne ekipe, ta pa je cigaro želel obdržati kot spominek. Policistova družina jo sedaj skupaj s pismom, ki potrjuje avtentičnost cigare znamke Romeo y Julieta, daje na dražbo, zanje se nadejajo iztržiti med 600 in 800 funtov.

Včeraj so v Ameriki praznovali dan neodvisnosti. Tradicionalno je na praznik ameriški predsednik na trati pred Belo Hišo gostil vojake in njihove družine ter se jim zahvalil za njihovo služenje. Američani so sicer praznovali tradicionalno s pikniki, paradami in ognjemeti, med katerimi je bil tudi tokrat največji tisti v New Yorku. Z bark na Vzhodni reki so izstrelili 60.000 raket, ki so služile kot ozadje za nacionalno proslavo. V New Yorku je potekalo tudi tradicionalno tekmovanje v goltanju hot dogov in v moški konkurenci je znova, že 16., slavil 39-letni Joey Chestnut iz Indiane, ki je v 10 minutah pojedel 62 štručk s hrenovko.

Na novomeškem stadionu Portoval je bil včeraj izveden 34. mednarodni atletski miting v okviru mednarodne atletske lige, kjer so se predstavili tako slovenski kot tudi tuji tekmovalci, kateri so prišli iz devetih držav, skupno pa jih je bilo nekaj maj, kot polovico. Miting se iz leta v leto nadgrajuje, kar potrjuje tudi število disciplin, saj jih je bilo letos največ do sedaj – 22 rednih in 6 disciplin za mlade. Atleti in atletinje se se poleg nagrad AZS in AK Krka za disciplino - met kopja, potegovali tudi za končne uvrstitve in nagradni sklad Atletske zveze Slovenije za leto 2023. Vodja tekmovanja Igor Primc. Ob dosežkih so bili izpostavljeni tudi Slavko Stević, Lia Apostolovski in Luka Janežič. Že devetič letos je bila izvedena Memorialna disciplina meta kopja, ki ga izvajajo v spomin na nekdanjega novomeškega metalca kopja profesorja Marjana Špilarja. Atletski miting je že 34. leto na isti lokaciji z izjemo leta 2013, ko je bil stadion v stanju prenove. Takrat so v miniaturni obliki miting izvedli na Novem trgu, naslednje leto pa je tako kot letos zopet v planu na isti lokaciji.

Na Fakulteti za ekonomijo in informatiko tudi letos poteka tradicionalna poletna šola z naslovom Poslovne priložnosti v glokalnem okolju. Namenjena je vsem študentom ekonomije, podjetništva in podobnih tem, ki bi si želeli pridobiti nova znanja za izboljšanje možnosti zaposlitve. Delavnica daje priložnost, da udeleženci prepoznajo poslovne priložnosti v lokalnem in globalnem okolju. Od tod tudi ime glokalen, ki kombinira lokalno z globalnim. V enotedenski intenzivni poletni šoli sodeluje 26 študentov iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Srbije. V tednu polnega znanja so prisotni številni predavatelji z najnovejšimi teorijami in rešitvami na področju ekonomije, iskanja in prepoznavanja poslovnih priložnosti. Tovrstne poletne šole tako omogočajo osvojitev poglobljenega aplikativnega znanja in kompetenc, ki nadgrajujejo tiste, ki jih pridobijo v obstoječem kurikulumu. V petek, ob zaključku poletne šole, bodo študenti predstavili svoje poslovne ideje, katerim bo prisluhnila komisija. Ta jim bo podala predloge, kako poslovne ideje še izboljšati in jim hkrati predstavila načine uspešnega udejstvovanja v svetu podjetništva v globalnem okolju.

Osrednja informativna oddaja Krka ob enih, 5. 7. 2023