krek Svet24.si

Krek je vzrok za nizko precepljenost našel v ...

Robert Golob Svet24.si

Golob odločno zavrnil možnost sodelovanja z ...

sergej racman Svet24.si

Grozi mu dolgoletni zapor, z igralnico pa služi ...

milan kucan pl2 Reporter.si

Milan Kučan: V zgodbo o malem in hudobnem palčku...

dražgoše Necenzurirano

Resnica o Dražgoški bitki #kolumna

Anja Baš Njena.si

Slovenska pevka bo že drugič postala mamica

Ahonen Ekipa24.si

ŠOK v smučarskih skokih! Skakalni šampion ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Na šoli v Bršljinu prenovili prostor za prvošolčke

Piše: Radio Krka

Čas objave:
01.12.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Uporabniki slovenskih avtocest in hitrih cest lahko od danes kupijo e-vinjete, ki bodo po 13 letih vinjetnega sistema pri nas zamenjale cestninske nalepke. Na voljo so le letne e-vinjete in polletne za motorna kolesa, od februarja pa tudi ostale. Cene ostajajo nespremenjene, novost pa je, da letna vinjeta ne bo več vezana na koledarsko leto.

V prodajalno na ljubljanskih Fužinah sta v torek, okoli 11.30, vstopila moška in s pištolo v roki od prodajalke zahtevala gotovino ter mobilne telefone. Več artiklov v vrednosti nekaj tisoč evrov sta spravila v črno vrečko ter s kraja pobegnila. Policisti roparja še iščejo.

KRKA DOMA:
Osnovna šola Bršljin letos praznuje 50-letnico. Od ustanovitve je doživela že veliko prostorskih sprememb, dograditev, leta 2013 tudi energetsko sanacijo. Vsako leto se spreminja, izboljšuje in obnavlja tudi notranjost šole. Poleti so začeli prenova hodnika pred učilnicami 1. razredov, ga prebelili, adaptirali strop, zamenjali razsvetljavo. Uredili so bralni kotiček z bralnim drevesom in počivalnikom.

Predloga proračunov Občine Brežice za prihodnji dve leti sta zelo investicijsko naravnana in tudi precej visoka. Za leto 2022 so predvideni odhodki občine v višini dobrih 40 milijonov evrov. Načrtovana sredstva za investicije znašajo 21 milijonov evrov oziroma 53 odstotkov celotnega proračuna. V predlogu proračuna za leto 2023 so predvideni odhodki občine v višini 32,7 milijonov evrov. Načrtovana sredstva za investicije znašajo 14 milijonov evrov oziroma 43 odstotkov celotnega proračuna.. Predloga proračunov sta v javni razpravi do vključno 24. decembra.

Novomeški policisti so oktobra in novembra obravnavali več vlomov v osebna vozila. Vlomov je osumljen 39-letnik z območja Novega mesta, ki so ga izsledili, mu odvzeli prostost in ga pridržali. Osumljenec je poleg denarja kradel tudi bančne kartice, s katerimi je opravil več dvigov denarja.

Osrednja informativna oddaja, 1.12.2021

Krka ob enih