stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Najbolj so iskane novosti in kriminalke

Piše: R.K.

Čas objave:
21.08.2023 13:02

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Najbolj so iskane novosti in kriminalke; Krška nuklearka varna ob morebitnem poplavljanju Save

SVET NA KRKI

Papež Frančišek je Marijini romarski cerkvi na Gorci pri Mariboru podelil privilegij popolnega odpustka. Tega lahko dobijo vsi, ki ob določenih pogojih obiščejo cerkev, so sporočili iz župnije Svetega Petra v Malečniku. Podelitev privilegija nameravajo obeležiti s tridnevnim praznovanjem.

Na fakultetah se je danes začel drugi prijavni rok za vpis v dodiplomske in enovite magistrske programe, ki bo potekal do 25. avgusta. Kandidati bodo obvestilo o tem, ali so bili sprejeti, dobili do 22. septembra. Vpis sprejetih v drugem roku pa se bo začel 22. septembra. Prosta mesta drugega roka so objavljena na portalu eVŠ.

KRKA DOMA

Poleti v novomeški knjižnici Mirana Jarca beležijo porast izposoje. Bojana Medle iz knjižnice je povedala, da bralci med dopusti posegajo predvsem po novostih in lahkotnejših žanrih, najbolj kriminalkah in ljubezenskih romanih. Mladi bralci v novomeški Knjižnici Mirana Jarca pa poleti najraje posegajo po detektivkah in stripih. Daljših vrst za rezervacijo knjig ni. Na študijskem oddelku bralci najbolj posegajo po turističnih vodnikih in zemljevidih, pa tudi zgodovinskih in biografskih knjigah. Med najbolj iskanimi je avtobiografija igralke Mire Furlan z Naslovom Imej me rajši od vsega na svetu - zgodbe o pripadanju. 

Nuklearna elektrarna Krško (Nek) je zanesljivo obratovala tudi v vremenski ujmi, ki je v začetku meseca prizadela Slovenijo. Kot so sporočili iz Neka, je nuklearka varna tudi ob morebitnih pretokih reke Save, ki bi presegli 10.000 kubičnih metrov na sekundo, kar je trikratnik pretoka ob nedavnih poplavah. Nek neprekinjeno in s polno zmogljivostjo obratuje od končanega rednega remonta v začetku novembra lani. V letih brez remonta, kot je letošnje, sicer Nek proizvede okoli šest milijard kilovatnih ur električne energije, v letih z remontom pa 5,4 milijarde. Polovica proizvodnje, ki jo prevzema slovenski družbenik, pokriva 20 odstotkov porabe električne energije v Sloveniji, polovica, ki jo prevzame hrvaški, pa 16 odstotkov porabe na Hrvaškem.

Osrednja informativna oddaja Krka bo enih, 21.8.2023