gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Namenu predali nove sanitarije

Piše: R.K.

Čas objave:
17.02.2023 13:27

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Namenu predali javne sanitarije v Črnomlju; 45-letnica ogoljufala moške za več kot 17 tisoč evrov.

SVET NA KRKI

Na fakultetah, višjih in srednjih šolah bodo danes in v soboto potekali informativni dnevi, ki se po dveh covidnih letih znova vračajo v normalo. Bodoči dijaki in študenti bodo informacije o srednješolskih in študijskih programih lahko poiskali tudi pri kolegih iz študentskih organizacij in dijaških skupnostih.

Potem ko je otok Krk v četrtek dopoldne stresel potres z magnitudo 4,8, mu je do danes sledilo več kot 20 popotresnih sunkov. Večje gmotne škode tresenje tal ni povzročilo, so pa iz previdnosti danes na Krku odpovedali pouk na večini tamkajšnjih osnovnih šol. O močnem tresenju tal so poročali zlasti prebivalci Krka in okolice, potres pa so čutili vse do Zagreba in Karlovca ter tudi v Sloveniji ter nekaterih delih Bosne in Hercegovine, Italije in Avstrije. Potres sicer ni povzročil večje škode in drugih posledic.

KRKA DOMA

Župan občine Črnomelj, Andrej Kavšek, je pod budnim očesom Pustnega društva Presta Črnomelj, ki je trenutno na oblasti v Črnomlju, uradno predal namenu javne sanitarije v Črnomlju. Vrednost del ureditve je bila okoli 90.000 evrov, izvajalec pa je bilo podjetje ZIR iz Ljubljane. Javne sanitarije, ki so dostopne s klančine proti Zakladnici Črnomelj, bodo odprte vse dni v tednu od 7.00 do 19.00. Župan Andrej Kavšek je ob odprtju izrazil zadovoljstvo, da je Črnomelj postalo mesto z javnimi sanitarijami, saj so te v okolju manjkale. Javne sanitarije so bile narejene v sklopu projekta Branilci krone in meja, projekt obnove ter oživitve pritličja gradu Črnomelj in mestnega jedra Črnomelj, za katerega je Občina Črnomelj uspešno pridobila sofinancerska sredstva Ministrstva za kulturo v okviru evropskega Načrta za okrevanje in odpornost. Vrednost del ureditve javnih sanitarij je bila okoli 90.000 EUR. Za scenarij in organizacijo odprtja je poskrbel JSKD OI Črnomelj. Dogodek so humorno popestrili člani Pustnega društva Presta Črnomelj, saj so včeraj, za čas pusta, od župana prevzeli oblast v Črnomlju.

Policisti Policijske postaje Trebnje so uspešno preiskali več kaznivih dejanj goljufij in s kazensko ovadbo k preiskovalnemu sodniku privedli 45-letno osumljenko, doma iz območja Trebnjega. 45-letna ženska, ki se je predstavljala pod različnimi lažnimi imeni, je žrtve iskala na območju celotne države, tudi v domovih za starejše občane in igralnicah. Z njimi je stopila v stik preko družbenih omrežij in oglasov v časopisih ter pri njih skušala z različnimi izmišljenimi zgodbami vzbuditi sočutje, da potrebuje denar za zdravila, pomoč za otroke, gotovino za popravilo avtomobila in podobno. Po do sedaj zbranih obvestilih je oškodovala štiri oškodovance za več kot 17.000 evrov. Med hišno preiskavo so pri njej našli dokaze, na podlagi katerih sklepajo, da je žrtev še veliko več. Policisti zato pozivajo vse, ki jih je osumljenka na kakršen koli način oguljufala, da to sporočijo policistom na policijsko postajo Trebnje.

Osrednja informativna oddaja 17.2.2023