profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Našli pogrešanega, bil je žrtev kaznivega dejanja

Piše: R.K.

Čas objave:
26.10.2022 13:05

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Našli pogrešanega, bil je žrtev kaznivega dejanja; V Krškem nameravajo primestna naselja združiti z mestom; Lokalne volitve 2022: V Sevnici le en izzivalec sedanjega župana

SVET NA KRKI

Tuji turisti so aprila in maja letos za hotelsko nastanitev v Sloveniji, hrano in pijačo, prevoze po državi, prostočasne in druge dejavnosti ter nakupe porabili povprečno 162 evrov na osebo na dan. Povečal se je delež turistov, pri katerih razmere, povezane z epidemijo covida-19, niso vplivale na odločitev o obisku Slovenije.

Na območju Policijske uprave (PU) Celje letos beležijo poslabšanje prometne varnosti najbolj ranljivih udeležencev v cestnem prometu. Od skupno 15 umrlih v letošnjih prometnih nesrečah je v 12 primerih šlo za najbolj ranljive udeležence. Umrl je voznik e-skiroja, e-rolke, mopeda in po trije pešci, kolesarji ter vozniki motornih koles.

KRKA DOMA

Mestna občina Krško je v okviru postopka določitve območja naselja Krško in imenovanja novih ulic pripravila javni razpravi na temo združevanja primestnih naselij z mestom Krško. Udeleženci razprave so se z njenim namenom v glavnem strinjali, pripombe k omenjenem predlogu pa lahko oddajo v prihodnjih 15 dneh. Gre za združevanje naselij oz. krajev Leskovec pri Krškem, Kremen, Trška Gora, Žadovinek, Loke in Veniše s Krškim. Vsa omenjena primestna naselja pa naj bi po obravnavanem predlogu združili v eno naselje oz. s Krškim, so navedli na občini. Prednost navedene združitve je predvsem učinkovitejša organizacija prostora in načrtovanih dejavnosti v prometu, šolstvu ter zdravstvu, posledično pa tudi vodi do razvojno in funkcijsko močnejšega središča občine. Ker je o predlogu za določitev območja naselja Krško in za imenovanje novih ulic potrebno opraviti predhodno posvetovanje v omenjenih naseljih, pa so pripravili javno razpravo. Vsi polnoletni občani z njihovega območja pa lahko svoja mnenja, predloge in pripombe pisno in s pripisom Za predlog združevanja naselij v naselje Krško naslovijo na mestno občino.

Novomeški policisti so od nedelje iskali pogrešanega 49-letnega moškega iz Brezja pri Trebelnem, ki naj bi neznano kam odšel od doma v petek ali soboto. Aktivnosti v zvezi z iskanjem so ves čas stopnjevali, ker naj bi moški zaradi zdravstvenega stanja nujno potreboval zdravila, ki pa jih je imel doma. Nato so pridobili podatke o približni lokaciji njegovega mobilnega telefona in sicer na območju Novega mesta. Ugotovili so, da je njegov telefon na cesti na območju Karteljevega v petek zvečer našel občan in ga odnesel domov. Telefon so občanu zasegli. Na podlagi domnevnega kraja najdbe mobilnega telefona so s pomočjo drona v torek zjutraj pogrešanega našli mrtvega ob cesti pri odcepu za Gorenje Kamenje. Ugotovili so, da je bil pokojni žrtev prometne nesreče. Med preiskavo širšega območja so našli in zavarovali sledi, manjše dele poškodovanega vozila. Na območju Trebnjega so na parkirnem prostoru opazili vozilo, pokrito s ponjavo. Ob vizualnem pregledu so posumili, da se poškodbe tega vozila ujemajo z najdenimi sledmi na kraju. V nadaljevanju je bil ugotovljen lastnik in voznik vozila, ki je v petek zvečer trčil v pešca, ki je hodil ob cesti in pobegnil s kraja. Intenzivna preiskava in ugotavljanje vseh okoliščin kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti še vedno potekajo.

VOLITVE 2022

Sevniški župan Srečko Ocvirk, kandidat s podpisi volivcev in podporo SLS, ki v tekmi za župansko mesto leta 2018 ni imel tekmeca, se bo v potegovanju za svoj vnovični oziroma četrti polni županski mandat pomeril z izzivalcem Alešem Žibertom. Ta kandidira s podpisi volivcev, pri njegovi županski kandidaturi ga podpirata tako Gibanje Svoboda kot SDS, pa tudi Neodvisna lista za razvoj krajevnih skupnosti občine Sevnica. Srečko Ocvirk, 53-letni inženir kmetijstva in državni svetnik, se je za vnovično kandidaturo odločil, ker želi nadaljevati in usmerjati razvoj sevniške občine. Še naprej bi jo rad vodil v smeri modernega, privlačnega in čistega okolja, skupaj z ljudmi na terenu pa želi uresničevati občinske razvojne cilje. Žibert, 34-letni magister in inženir gradbeništva, se je v tekmo za župansko mesto podal, ker želi s svojim "mladostniškim zagonom, svežo energijo in povezovalnostjo" prispevati k razvoju občine, je pojasnil. Med programskimi poudarki je navedel, da bi rad dosegel, da bi gospodarstvo na Sevniškem zadihalo s polnimi pljuči, hkrati pa zagotovil razvoj in preživetje kmetijstva oz. poljedelstva. V Občini Sevnica je svetniške kandidature vložilo devet list.

Osrednja informativna oddaja, 26.10.2022