stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: NEK v remont

Piše: R.K.

Čas objave:
03.10.2022 13:02

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: V krški nuklearki začeli 32-dnevni remont; Ribniški občinski svet potrdil rekordno visok proračun; Direkcija RS za infrastrukturo bo danes začela približno osemmesečno.

SVET NA KRKI

Mladoletnika, ki je v petek zvečer v Mariboru z ostrim predmetom hudo poškodoval vrstnika, so policisti v nedeljo s kazensko ovadbo privedli pred preiskovalnega sodnika. Ta je zanj odredil pripor, so danes potrdili na mariborskem okrožnem sodišču in Policijski upravi Maribor.

V organizaciji Zveze prijateljev mladine Slovenije se bo danes začel Teden otroka, ki bo poudaril pomen prijateljstva in družbe sovrstnikov. Pod osrednjo temo Skupaj se imamo dobro se bodo zvrstili številni dogodki od posvetov do delavnic. Otroci potrebujejo druženje in igro, kar je mogoče brez pametnih naprav.

KRKA DOMA

V Nuklearni elektrarni Krško, ki so jo po 32. gorivnem ciklu in 513 dneh neprekinjenega delovanja v petek ponoči zaustavili in izklopili iz omrežja, se je začel 32-dnevni remont. To bo hkrati zadnji remont v njeni prvotno predvideni 40-letni življenjski dobi, zanj pa bo odštela od 90 do 100 milijonov evrov. Končati ga nameravajo 2. novembra. Redni remont bo z več kot 4000 posegi obsegal tri osnovne sklope oz. menjavo skoraj polovice jedrskega goriva, vzdrževalna dela, menjavo delov in nadzor ter naložbeno-posodobitvena dela. Sicer pa s tem remontom končujejo obdobje prvih 40 let delovanja in prehajajo v podaljšano obratovanje za dodatnih 20 let.

Ribniški občinski svet je na zadnji seji sprejel občinski proračun za leto 2023. Prihodki občine v naslednjem letu bodo znašali 16,8 milijona evrov, odhodki pa 17,2 milijona evrov, kar je največ do zdaj. Glavni projekt občine v prihodnjem letu bo Medgeneracijski športni center Ribnica, ki ga nameravajo urediti na območju Ideal centra. Za njegovo gradnjo je občina avgusta pogodbo podpisala z na javnem razpisu izbranim podjetjem Riko. Vrednost vseh del na projektu naj bi znašala 12,1 milijona evrov, od česar naj bi pet milijonov evrov primaknila država. Dela naj bi stekla še letos, končana pa naj bi bila konec leta 2024. V prihodnjem letu v občini načrtujejo tudi energetsko prenovo več javnih stavb, prvo fazo komunalnega opremljanja industrijske cone Lepovče, komunalno opremljanje stanovanjske soseske Hrastje, več prenov in ureditev cest, drugo fazo prenove grajske površine ter nadaljevanje projekta čistilne naprave Dolenja vas.

Začela se je približno osemmesečna prenova savskega mosta, ki povezuje Sevnico in Boštanj. Direkcija RS za infrastrukturo ga med prenovo ne bo zaprla, temveč bodo dela predvidoma do 9. junija prihodnje leto potekala ob delni prometni zapori. Naložba bo brez davka direkcijo stala nekaj manj kot 1,39 milijona evrov. 

Osrednja informativna oddaja, 3.10.2022