franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Neurja najmočnejša v naši regiji

Piše: R.K.

Čas objave:
19.07.2023 13:57

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Neurja najmočnejša v naši regiji; Zaradi ukrepov proti toči Evrosad z manjšimi posledicami; Policisti našli tatu, ki je kradel ob Kolpi

SVET NA KRKI

Trije slovenski policisti so v ponedeljek začeli z delom na Hrvaškem. Tam bodo v okviru projekta Varna turistična destinacija 2023 na vrhuncu turistične sezone en mesec pomagali pri postopkih s slovenskimi turisti. V Pulju ter na otokih Krka in pag bodo službovali policisti iz Policijskih uprav Ljubljana, Maribor in Celje. V projektu sicer sodeluje 19 držav, hrvaški gostitelji pa so v Šibeniku za vse tuje policiste priredili sprejem.

Slovenija je med štirimi članicami EU z najvišjim odstotkom visoko finančno pismenih ljudi, so pokazali rezultati raziskave Eurobarometra. Visoko finančno pismenost, ki zajema finančno znanje in vedenje, ima le 18 odstotkov državljanov EU, srednjo 64 odstotkov, preostalih 18 odstotkov pa nizko. Med zgolj štirimi državami, ki se lahko pohvalijo z več kot četrtino ljudmi z visoko stopnjo finančne pismenosti, so poleg Slovenije še Nizozemska, Švedska in Danska.

KRKA DOMA

Večji del Slovenije je sinoči prešla močna nevihtna fronta. Močni sunki vetra, ki so ponekod dosegali nad 100 kilometrov na uro, so po državi podirali drevesa in odkrivali strehe. Na območju Črnomlja so zabeležili sunek vetra s hitrostjo 106 kilometrov na uro. Poveljnik civilne zaščite Srečko Šestan ocenjuje, da je bilo najhujše na Dolenjskem in v Beli krajini. Veter je poškodoval veliko ostrešij, tudi vrtec v Črnomlju, policijsko upravo in gasilska domova. Evakuiran je bil tudi tabor otrok v Metliki. V Posavju je v neurje podrlo več dreves, močan veter je v Krškem razkril več streh na stanovanjskih objektih. V naselju Velike Malence so prostovoljni gasilci evakuirali 98 otrok, ki so bili na taborjenju. Odpeljali so jih na varno v gasilski dom Skopice. Tudi za danes meteorologi napovedujejo neurja, Srečko Šestan ob tem svetuje, da pospravimo premične predmete na varno, predvsem pa zavarujemo sebe.

Po hudem neurju, ki je minuli teden zajelo tudi Posavje, je predsednica Nataša Pirc Musar obiskala Krško družbo Evrosad. Seznanila se je s stanjem samooksrbe s sadjem in zelenjavo ter se zavzela za krepitev samooskrbe in manj birokracije pri uvedbi ukrepov za preventivo pred vse pogostejšimi skrajnimi vremenskimi pojavi. Odzvala se je tudi na nedavno neurje. Predsednica je dodala, da so proizvodnja kmetijska podjetja, ki imajo obrambo pred točo, utrpela bistveno manjšo škodo. Podjetje Evrosad je po oceni direktorja Boštjana Kozoleta zaradi njihovih ukrepov proti toči minuli teden odneslo zgolj z manjšimi posledicami.

V ponedeljek so bili črnomaljski policisti obveščeni o tatvini na kopališču ob reki Kolpi. Tat je namreč izkoristil krajšo odsotnost dveh žensk in jima ukradel torbici z denarjem, dokumenti, bančnimi karticami, mobilnima telefonoma, ključi in osebnimi predmeti ter ju oškodoval za okoli 3.000 evrov. Metliški policisti so ob preiskavi v gozdu našli avto, ki je ustrezal opisu vozila tatu, v njegovi bližini pa tudi mladoletnega osumljenca iz naselja v okolici Metlike. Zasegli so mu ukradene predmete, ki jih bodo vrnili lastnicama. Pri njem so našli tudi denarnico z dokumenti in bančnimi karticami, ki so bili ukradeni na prireditvi Krasincu v noči na 16. julij. Ukradene predmete bodo vrnili lastniku. Policisti okoliščine kaznivih dejanj še preiskujejo in bodo zoper mladoletnika na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Osrednja informativna oddaja Krka ob enih, 19.7.2023