Ilyushin Il-96-300 Svet24.si

"Putinovo letalo" pristalo v Švici

profimedia-0370438252 Svet24.si

Slovenska družina z regresom na jahto

nova24tv, sds, janez-janša, boris-tomašič Necenzurirano

Madžari prodali Nova24TV. Razkrivamo, kdo je ...

kdo vam laze1 Reporter.si

Bumerang za Tomašiča: tožilstvo že preiskuje ...

roglic 22 pm Ekipa24.si

Primož Roglič padel! Slovenec je bil žrtev ...

sivka alenka 1 Odkrito.si

Alenka Sivka se je vrnila na radio

Roglič Ekipa24.si

Ste že videli to?!? Tako si Primož Roglič ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Neurje s točo ponovno prizadelo Dolenjsko

Piše: R.K.

Čas objave:
22.06.2022 13:05

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Torkova neurja največ težav povzročila na jugovzhodu države, občina Brežice pozdravlja gradnjo nove soseske, do jeseni postavljen objekt za nov oddelek vrtca Deteljica.

SVET NA KRKI

V sojenju zadnji skupini obtoženih korupcije v zdravstvu so danes na Okrožnem sodišču v Ljubljani izvedli vse dokazne predloge. Prihodnji teden tako sledijo zaključne besede tožilstva in obrambe obtoženih Nataše Faganeli in podjetja Advanta, ki jima tožilstvo očita nedovoljeno dajanje daril. Izrek sodbe je pričakovati v začetku julija.

Na slovenskem veleposlaništvu v Canberri so v začetku tedna slovesno obeležili dan državnosti in 30-letnico diplomatskih odnosov med Slovenijo in Avstralijo. Sprejem ob pomembnem jubileju pa je posebej začinil tudi avstralski vojaški orkester, ki je po izvedenih himnah obeh držav zbrane navdušil še z legendarno Avsenikovo polko Na Golici.

KRKA DOMA

Predvsem jugovzhodni in severni del države so v torek okoli 18. ure ponovno zajela neurja z močnim vetrom in dežjem, ponekod je padala tudi toča. Po podatkih uprave za zaščito in reševanje so neurja največ težav povzročila na območju občin Črnomelj, Metlika, Novo mesto, Semič, Straža, nekaj manj pa še v občinah Dravograd in Slovenj Gradec. Aktiviranih je bilo 22 gasilskih enot, od tega ena poklicna. Na terenu so bili tudi delavci cestnih in komunalnih služb ter vzdrževalci električnega in telefonskega omrežja.

Občinski svet je na 23. redni seji, ki je potekala pretekli ponedeljek, sprejel Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za območje ob Cesti svobode v Brežicah. Območje na vzhodu meji na Ulico Alenke Gerlovič, na zahodu pa na obstoječo pozidavo in kompleks Splošne Bolnišnice Brežice. Južno od območja je Pleteršnikova ulica, severno pa Finžgarjeva ulica. Kot je povedal župan bodo na tem območju načrtovane stanovanjske hiše, ki se jim dopusti svobodnejše oblikovanje ter dva večstanovanjska objekta, pri čemer se osnovni koncept ohranja. Občina Brežice pozdravlja in podpira gradnjo, saj bo zagotovljenih novih bivalnih kapacitet bo za približno 50 družin.

Župan Občine Mirna Dušan Skerbiš in direktor podjetja REM Igor Kastelic sta včeraj podpisala pogodbo o postavitvi modularne enote za en oddelek vrtca Deteljica na Mirni. Postavljen naj bi bil do jeseni, namenjen pa bo najmlajši skupini otrok, ki potrebujejo predšolsko varstvo. Naložba, ki naj bi bila dokončana v letu 2024, je ocenjena na 2,6 milijona evrov, pri čemer bo ministrstvo prispevalo dobrega 1,1 milijona evrov v dveh letih. 

Osrednja informativna oddaja, 22.6.2022