stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Nov mandat za direktorico SB Novo mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
10.01.2024 13:05

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Milena Kramar Zupan začenja nov mandat; V Krškem gradijo; Umrla je Amalija Knavs

SVET NA KRKI

Danes so sodniki začeli opozorilni protest, ki bo trajal do 24. januarja. Za to so se odločili zaradi nespoštovanja ustavne odločbe, v kateri je sodišče junija lani ugotovilo, da so sodniške plače prenizke. Med protestom se bodo sodniki, ki vodijo postopke v posameznih zadevah, sami odločali, ali bodo že razpisane naroke preklicali.

Komisija za preprečevanje korupcije je ugotovila, da je nekdanji direktor Javnega gospodarskega zavoda Protokolarne storitve Republike Slovenije Brdo Marjan Hribar kršil integriteto, s tem ko je dajal zavajajoča pojasnila in izjave glede tržnega oddajanja protokolarne Vila Zlatorog na Bledu takratnemu premierju Janezu Janši. Ugotovitve KPK so pravnomočne.

V tem letu slovenska zdravstvena nega in z njo poklic medicinske sestre različnih izobrazbenih ravni in obeh spolov obeležuje 100. obletnico začetkov izobraževanja. V profesionalni skrbi za ljudi so se v tem stoletju dogajali veliki premiki, dosežen je bil pomemben razvoj stroke zdravstvene nege, so sporočili iz zbornice zdravstvene nege.

KRKA DOMA

Z novim letom je Splošna bolnišnica Novo mesto vstopila v novo obdobje pod vodstvom Milene Kramar Zupan, ki je začela svoj tretji mandat kot direktorica. Vlada je že lanskega decembra dala soglasje k njenemu imenovanju, s čimer je potrdila njeno edino kandidaturo za to mesto. Kramar Zupan, ki je bolnišnico prevzela novembra 2015, nadaljuje svoje uspešno vodstvo, s poudarkom na dokončanju tekočih naložb in zagotavljanju ključnega kadra na vseh področjih. Kot eno izmed glavnih nalog si je Kramar Zupan zadala dokončanje ključnih naložb, ki vključujejo energetsko obnovo bolnišnice, končano ob koncu preteklega leta, in prenovo kuhinje ter bolnišnične restavracije, ki bo zaključena do konca tega meseca. Poleg tega so načrtovane nadaljnje izboljšave, vključno z urejanjem negovalne bolnišnice, prenovo bolnišničnih oddelkov in uvedbo digitalizacije delovnih procesov. Novomeška bolnišnica, ki je druga največja regijska bolnišnica v državi, že sedem let zapored beleži pozitivne poslovne rezultate. Lani je bolnišnica ustvarila 64,6 milijona evrov prihodkov.

V lanskem letu so v Mestni občini Krško uresničili številne projekte. Po besedah župana Janeza Kerina so prenavljali predvsem cestno infrastrukturo. Glavni projekt je bila prenova Ceste krških žrtev, kjer so zaključili drugo fazo ter s tem omogočili njeno večjo pretočnost. Dokončali so tudi kolesarsko povezavo med Krškim in Kostanjevico na Krki. V novem letu nadaljujejo aktivnosti za izgradnjo bazena v Krškem, pri čemer verjamejo, da jim bo še letos uspelo pridobiti vso dokumentacijo za pridobitev gradbenega dovoljenja. Gradijo tudi 33 neprofitnih stanovanj. Načrtujejo tudi črpanje sredstev preko mehanizma celostnih teritorialnih naložb, ki je namenjen mestnim občinam.

Amalija Knavs, mati nekdanje prve dame ZDA Melanije Trump, je preminula v starosti 78 let. Melania Trump je novico o smrti svoje matere objavila včeraj zvečer, vendar ni razkrila vzroka smrti. Amalija Knavs je bila močna ženska, ki je bila popolnoma predana svojemu možu, hčerkam, vnuku in zetu, je zapisala Melania Trump ter dodala, da bo njena mati močno pogrešana. Amalija Knavs je bila rojena 9. julija 1945 v avstrijskem Judendorf-Straßengelu, vendar je njena družina med vojno zbežala v Rako na Dolenjskem. Amalija Knavs in njen mož Viktor Knavs sta postala državljana ZDA leta 2018, medtem ko je bil Donald Trump predsednik. Pred tem sta kot stalna prebivalca živela v ZDA. Na smrt tašče se je odzval tudi Trump. Zapisal je, da je to je zelo žalostna noč za celotno družino Trump in dodal, da je mati njegove soproge "odšla na čudovit kraj na nebu". Ob tem jo je označil za neverjetno žensko, ki jo bodo pogrešali. Amalijo Knavs so najbližji pogrešali že med božičnim in novoletnim praznovanjem na Floridi, kjer sta živela z možem Viktorjem. Že takrat naj bi bila namreč zaradi hude bolezni v bolnišnici v Miamiju.

Osrednja informativna oddaja Krka bo enih, 10.1.2024