Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Nova kolesarska povezava ob reki Krki

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.11.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Danes je državni praznik, dan Rudolfa Maistra. Praznujemo ga v spomin na 23. november 1918, ko je general Maister s svojo vojsko razorožil nemško varnostno stražo ter prevzel vojaško oblast v Mariboru. Slovesnosti ob tem prazniku bodo zaradi epidemije že drugo leto zapored v močno okrnjenem obsegu.

Slovenija je ena od 80 reprezentanc sveta, ki se bo potegovala za nastop na 19. svetovnem prvenstvu v košarki. Kot četrta ekipa na lestvici Mednarodne košarkarske zveze (Fiba) in druga v Evropi bo v naslednjih petnajstih mesecih odigrala dvanajst tekem. Prvi dve jo čakata ta teden v Zagrebu proti Hrvaški in s Švedsko v Kopru.

KRKA DOMA:
Občina Metlika je v letošnjem letu izvedla postopek projektnega natečaja za izbiro strokovno najprimernejše rešitve za arhitekturno, krajinsko-arhitekturno, konstrukcijsko, prometno in urbanistično zasnovo za izvedbo projekta Športni park Metlika severno od Osnovne šole. Storjen je prvi korak, podpisana je pogodba za izdelavo projektne dokumentacije. V prvi fazi je sicer predvidena ureditev atletskega stadiona s šestimi tekaškimi stezami in nogometnim igriščem za trening, pripadajočimi tribunami, parkirišči in sprehajalno oziroma trim stezo.

Na odseku od naselja Krka do Žihovega sela v Mestni občini Novo mesto bo ob reki Krki zgrajena nova kolesarska povezava, dolga dobrih 1300 metrov in široka tri metre in pol. Nova kolesarska povezava je del projekta S kolesom ob Savi in Krki (Sava Krka bike), pri katerem sodeluje štirinajst občin iz Dolenjske in Posavja.

Na Otočcu so včeraj ob prisotnosti predsednikov vlad Slovenije in Hrvaške, Janeza Janše in Andreja Plenkovića, ter prvega predsednika slovenske vlade Lojzeta Peterleta in njegovega takratnega hrvaškega kolega Franja Gregurića odkrili spominsko obeležje na čas osamosvajanja držav. Odkrito obeležje spominja na dvostranska srečanja in sodelovanje dveh prijateljskih držav. Odkrili so ga prav v letu, ko obe državi obeležujeta 30-letnico samostojnosti.

Osrednja informativna oddaja, 23.11.2021

Krka ob enih