pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Nova plezalna stena v Šentlovrencu

Piše: R.K.

Čas objave:
27.11.2023 12:58

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Nova plezalna stena v Šentlovrencu; Obnova vadbenega centra policije v Gotenici

SVET NA KRKI

Grški reševalci danes nadaljujejo iskanje 12 pogrešanih ljudi s tovorne ladje, ki je v nedeljo zjutraj potonila v neurju nedaleč od egejskega otoka Lezbos. Reševalci so enega člana posadke našli mrtvega, medtem ko so enega od ponesrečencev uspeli rešiti.

Kakih 30 šol v Bruslju in francosko govoreči belgijski provinci Valonski Brabant je danes zjutraj ostalo zaprtih, potem ko so v nedeljo zvečer prejele obvestilo o podtaknjeni bombi. Po ocenah pristojnih šolskih oblasti je bilo prizadetih približno 10.000 učencev. Policija medtem preverja vse prizadete šole.

KRKA DOMA

V Šentlovrencu je nedavno potekalo slovesno odprtje nove zunanje plezalne stene, ki se dviga 12 metrov visoko in razteza v širino 10 metrov. Predsednik sveta Fundacije za šport Branko Zorman Športno društvo Šentlovrenc pa je povedal, da je taka pridobitev za občino ter za državo zelo pomembna.

Na novi zunanji steni, ki stoji ob igrišču, je trenutno postavljenih 33 plezalnih smeri. Člani bodo lahko spreminjali smeri, vendar bo ena smer ostala nespremenjena, posvečena pokojnemu članu Anžetu, ki je bil predčasno izgubljen. Občina Trebnje je za naložbo prispevala 187.000 evrov, Fundacija za šport pa dodatnih 44.000 evrov.

Ministrstvo za notranje zadeve je uspešno zaključilo obnovo hiše številka šest v vasi GotEnica, kjer deluje vadbeni center policije. Celoten projekt obnove je znašal okoli 430.000 evrov. Gotenica je bila dolga leta po koncu druge svetovne vojne do osamosvojitve zaprta za obiskovalce zaradi prisotnosti protiatomskega bunkerja, v katerega bi se umaknil takratni slovenski politični vrh v primeru napada. Od leta 1992 dalje pa tam deluje vadbeni center, ki je bil junija letos poimenovan po policistu Vinku Bezniku. Objekti v vasi Gotenica, zgrajeni med leti 1890 in 1930, so bili večinoma obnovljeni v začetku 90. let prejšnjega stoletja. Kljub temu se je njihovo stanje zaradi stalne uporabe za potrebe vadbenega centra skozi čas poslabševalo. Zato je direktorat za logistiko ministrstva za notranje zadeve julija lansko leto pričel z obnovo hiše številka šest. Prenovljeno hišo so uradno odprli na slovesnosti, ki so se je udeležili predstavniki ministrstva za notranje zadeve, policije, Inšpektorata RS za notranje zadeve in drugi.

Osrednja informativna oddaja 27.11.2023