stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Novomeški policisti prijeli tatove katalizatorjev

Piše: R.K.

Čas objave:
20.01.2023 13:00

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Novomeški policisti prijeli tatove katalizatorjev; Trdinova po novem enosmerna

SVET NA KRKI

Kolegij predsednice DZ je danes potrdil časovnico redne seje, ki se bo začela 23. januarja. Seja se bo v ponedeljek začela s poslanskimi vprašanji. Predsednik vlade Robert Golob bo zaradi odsotnosti nanje odgovarjal v torek, ko bo DZ tudi odločal o listi devetih ministrskih kandidatov, ki jih prinaša reorganizacija vlade.

V Sloveniji so lani izdali nekaj več kot 6300 gradbenih dovoljenj za stavbe, kar je po izračunu statističnega urada šest odstotkov manj kot leta 2021. Z njimi je predvidena gradnja 4800 stanovanj oz. 11 odstotkov več kot z dovoljenji, izdanimi leto prej.

KRKA DOMA

Zaključuje se prenova Trdinove ulice pod Osnovno šolo Grm, z njo pa se je spreminja tudi ulični prometni režim in vzpostavlja varnejša šolska pot za novomeške učence. Na večjem delu Trdinove ulice promet po prenovi poteka enosmerno, in sicer od križišča z Mušičevo ulico do uvoza na parkirišče k blokovskemu naselju. Na tem odseku sta urejena tudi cona za odložitev otrok Poljubi in odpelji ter avtobusno postajališče. Prenovljena Trdinova ulica je že odprta za promet, do konca januarja pa bo gradbeni izvajalec še dopolnil prometno signalizacijo, ki bo dodatno opozarjala na obvezno enosmerno vožnjo.Ob spremembi prometnega režima na delu Trdinove ulice iz dvosmernega v enosmerni Mestna občina Novo mesto voznike poziva k doslednemu upoštevanju signalizacije, v začetnem obdobju bo pri usmerjanju prometa preventivno sodelovalo tudi medobčinsko redarstvo.  Poleg varnejše prometne ureditve, ki jo je novomeška občina zagotovila še z vzpostavitvijo površin za pešce in kolesarje, sta bili na Trdinovi ulici v prvi fazi izvedeni tudi nova cestna razsvetljava in komunalna ureditev. Slednjo bodo preuredili in dogradili tudi v drugi fazi, ki bo na trokrakem križišču Mušičeve in Trdinove ulice prinesla še tamkajšnjo spremembo prometne ureditve.

Policisti PP Novo mesto so v zadnjem letu dni obravnavali 17 tatvin katalizatorjev iz osebnih avtomobilov. Storilci so katalizatorje kradli predvsem v nočnem času iz vozil na parkiriščih pred stanovanjskimi bloki.Tatvine so izvrševali na način, da so prežagali cev in katalizator odstranili iz izpušnega sistema. Policisti so v vseh primerih opravili oglede krajev kaznivih dejanj in izvajali številne aktivnosti za izsleditev storilcev.V noči na 16. januar jih je občan obvestil o sumljivi osebi na parkirnem prostoru v Podbrezniku. Takoj so se odzvali in na območju Kuzarjevega Kala ustavili osebni avtomobil, v katerem so bili trije osumljenci iz Kočevja, Novega mesta in Grosuplja. V avtomobilu so storilci prevažali dva odžagana ukradena katalizatorja. Trojici so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli avtomobil. V nadaljevanju preiskave je bilo ugotovljeno, da so storilci katalizatorja odtujili iz osebnih avtomobilov, parkiranih v Podbrezniku in na območju Mokronoga. Nadaljujejo s preiskavo, osumljence stare 20, 21 in 39 let bodo ovadili zaradi kaznivih dejanj tatvin.

Osrednja informativna oddaja 20.1.2023