stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Novost za turiste v Brežicah

Piše: R.K.

Čas objave:
02.08.2023 13:29

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Brežice bodo imele novo razgledno ploščad; Dolenjska avtocesta bolj obremenjena.

SVET NA KRKI

Neurje z obilnimi padavinami in močnim vetrom, ki je v ponedeljek zvečer prešlo Slovenijo, je znova povzročilo kar nekaj preglavic in gmotne škode. Na upravi za zaščito in reševanje so zabeležili 69 dogodkov, sunki močnega vetra so odkrivali strehe in podirali drevesa, na območju Ilirske Bistrice je nastal tornado, ki je poškodoval 11 objektov. V Kosezah pri Ilirski Bistrici, kjer je včeraj tornado odkrival strehe, že potekajo nujna sanacijska dela, da bi hiše vsaj zasilno zaščitili pred dodatno škodo ob morebitnem novem deževju. Župan Gregor Kovačič je povedal, da si predvsem želi, da bi čim prej našli krovce. Na ogledu danes pričakujejo tudi Rudija Medveda z obrambnega ministrstva.

Vsi, ki bi želeli na pregleden način izvedeti več o človekovih pravicah v Sloveniji, bodo lahko odgovore na svoja vprašanja našli v spletnem Vodniku po človekovih pravicah. Ta platforma za samopomoč in izobraževanje o človekovih pravicah v slovenščini in angleščini je zasnovana na tematskem pristopu, so pojasnili na Mirovnem inštitutu.

KRKA DOMA

Občina Brežice bo turistom ponudila novo atrakcijo. Na skoraj 400 metrov visokem Sv. Vidu ali Šentviški gori nad Čatežem in Brežicami, na katerega vodi tudi pohodniška pot, se bo letos lotila gradnje višinske razgledne ploščadi.
Namen projekta razgledne ploščadi je trajnostno preoblikovanje javne turistične infrastrukture in njeno izboljšanje, pa tudi dvig zavesti o pomembnosti naravne in kulturne dediščine ter njeno vključevanje v turistično ponudbo.  Naložbo so ocenili na nekaj več kot 170.000 evrov. Osnovno konstrukcijo ploščadi bodo zgradili z jeklenimi profili, temelji bodo iz armiranega betona. Ploščad bo imela jekleno ograjo, pod pa iz avtohtonega kostanja. Na njej bodo namestili klop, daljnogled in šestmetrski drog z državno zastavo. Razgledno ploščad nameravajo zgraditi do konca leta.

Slovenija v zadnjih letih beleži nenehno rast prometa na avtocestah. V prvi polovici leta se je promet najbolj povečal na dolenjski avtocesti, kar je bržkone pripisati vstopu Hrvaške v shengensko območje. Po podatkih Darsa se je tako promet na odseku med Trebnje vzhod in Novo mesto vzhod v tem času v povprečju dnevno povečal za 11 odstotkov. Če je lani od začetka leta do 6. julija omenjeni odsek v povprečju prepeljalo malo manj kot 29 tisoč vozil dnevno (v obe smeri), so letos v enakem obdobju na tem odseku našteli dobrih 32 tisoč vozil. Ta krak sicer ni bil najbolj prometen. Največ vozil povprečno na dan je v obravnavanem obdobju prepeljalo severno ljubljansko obvoznico, med Celovško in Dunajsko cesto.

Osrednja informativna oddaja Krka bo enih, 2.8.2023