stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Občina Brežice znova s predlogom za ustanovitev mestne občine

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.12.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Okužbe z novo koronavirusno različico omikron, skupno 51, so do danes zjutraj potrdili v vseh slovenskih regijah, razen v goriški. Epidemiologi ob tem zaznavajo lokalne prenosa, kar pomeni, da so z omikronom okužene osebe, ki niso potovale in niso bile v stiku z osebo, ki bi pripotovala iz tujine

Preiskovalci NPU danes na območju Ljubljane opravljajo 11 hišnih preiskav. Povezane so s sumom zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti, ki sta ga osumljeni dve fizični osebi, ter pranja denarja, ki ga je osumljenih pet fizičnih oseb. Po poročanju medijev hišne preiskave potekajo pri družini ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

KRKA DOMA:
Ob podani pobudi za ustanovitev mestne občine Krško je svoj predlog oblikovala tudi občina Brežice, zanjo je pobudo vložil brežiški poslanec in predsednik Državnega zbora Igor Zorčič. Žal je bila prvič podana pobuda zavrnjena z obrazložitvijo, da je predsednik Zorčič vložil dopolnilo zakona v neskladju s poslovnikom državnega zbora. Zato je sedaj, na pobudo občine Brežice, vodja poslanske skupine SDS Danijel Krivec vložil identičen predlog spremembe Zakona o ustanovitvi občin in določitvi njihovih območij, kot ga je letos uspešno vložil poslanec SNS Dušan Šiško v imenu občine Krško.

Novomeško podjetje Roletarstvo Medle je Splošni bolnišnici Novo mesto danes podarilo tri monitorje za spremljanje življenjskih funkcij pacientov v skupni vrednosti 15.000 evrov. Podarjeni monitorji bodo v veliko pomoč tako urgentnemu centru kot centru za intenzivno medicino.

V tovarni robotov Yaskawa v Kočevju so v lanskem letu zaradi epidemije covida-19 zabeležili velik padec prihodkov, letos pa znova beležijo rast tako proizvodnje kot prodaje. Pričakujejo, da bodo do konca leta prodali za 32 milijonov evrov izdelkov, kar glede na lansko krizno leto pomeni 140-odstotno povečanje.

Osrednja informativna oddaja, 21.12.2021

Krka ob enih