krek Svet24.si

Krek je vzrok za nizko precepljenost našel v ...

Robert Golob Svet24.si

Golob odločno zavrnil možnost sodelovanja z ...

sergej racman Svet24.si

Grozi mu dolgoletni zapor, z igralnico pa služi ...

milan kucan pl2 Reporter.si

Milan Kučan: V zgodbo o malem in hudobnem palčku...

dražgoše Necenzurirano

Resnica o Dražgoški bitki #kolumna

Anja Baš Njena.si

Slovenska pevka bo že drugič postala mamica

Ahonen Ekipa24.si

ŠOK v smučarskih skokih! Skakalni šampion ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Občina Krško je od sobote mestna občina

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.12.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Otroke je ponoči obiskal sv. Miklavž in jim prinesel darove. Ti so v sodobnem času lahko tudi pod vplivom trgovcev precej bogati, vsekakor pa najbrž bolj kot za večino otrok pred 2. svetovno vojno, ko je bilo značilen dar ob tej priložnosti suho sadje, medtem ko so bile pomaranče že redkost.

Na nedeljskih nadomestnih volitvah za dva nova občinska svetnika v občini Osilnica ni bilo presenečenj. Potrjena sta bila oba kandidata, ki sta kandidirala, Magi Žagar (NSi) je prejela 72 glasov, Anton Švab (NSi) pa 67.

Osnutek zakona o obveznem cepljenju proti covidu-19, ki ga je pripravila avstrijska vlada, po poročanju medijev predvideva 600 evrov kazni za vsako trimesečje za tiste, ki se ne bodo želeli cepiti. Cepljenje proti covidu bo v Avstriji obvezno od 1. februarja prihodnje leto.

KRKA DOMA:
Občina Krško se je po novembrski odločitvi državnega zbora v soboto priključila 11 slovenskim mestnim občinam. V Krškem, kjer so si za pridobitev statusa mestne občine prizadevali od leta 2005, v dveh poskusih pa so bili neuspešni, menijo, da gre za zgodovinsko pridobitev in trenutek. Mestna občina Krško bo sicer z nekaj več kot 26.200 prebivalci med 12 mestnimi občinami od spodaj navzgor zasedla četrto mesto. Od nje so manjše mestne občine Ptuj, Murska Sobota in Slovenj Gradec.

Novo mesto je bogatejše za enega najsodobnejših polnilnih centrov za električne avtomobile in sicer je to ob nakupovalnem središču Supernova Qlandia. Na njem je prostora za osem avtomobilov, za katere poskrbita dve ultrahitri električni polnilnici ter tri običajne polnilnice. Polnilni center sta skupaj uredila trgovski center Supernova in družba Petrol.

V Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu bodo drevi ob 18. uri odprli skupinsko razstavo Spectrum s pregledom letošnjih stvaritev članov Društva likovnih umetnikov Dolenjske, ki združuje nekaj manj kot 30 likovnih umetnikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja.Osrednja informativna oddaja, 6.12.2021

Krka ob enih