stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH Novo mesto

Krka ob enih – Občina Mirna danes praznuje občinski praznik

Piše: Radio Krka

Čas objave:
01.07.2021 13:05

V informativni oddaji "Krka ob enih" sem bila danes z vami Mojca Prosenc.

SVET NA KRKI:
Slovenija danes od Portugalske prevzema polletno predsedovanje Svetu Evropske unije, v ospredju katerega bodo boj s pandemijo covida-19 in okrevanje, krepitev odpornosti unije na krize ter širitev EU. Ob začetku predsedovanja bo na obisku v Sloveniji Evropska komisija

Na glavni cesti Ljubljana-Kočevje pri naselju Turjak je danes nekaj pred 8.30 prišlo do prometne nesreče. V čelnem trčenju dveh osebnih vozil je ena oseba kljub hitri zdravniški pomoči na kraju dogodka umrla.

Košarkarje Slovenije po uspešnem uvodu v kvalifikacije za olimpijske igre danes ob 15.30 čaka drugi obračun v predtekmovalni skupini. Tekmec bo Poljska, precej bolj zahteven nasprotnik kot Angola, ki so jo varovanci selektorja Aleksandra Sekulića premagali s 50 točkami razlike.

KRKA DOMA:
Novomeška porodnišnica je bogatejša za najsodobnejšo napravo za zdravljenje novorojenčkov. Naprava je pravkar prišla na evropski trg, porodnišnici pa jo je podarilo Društvo Slojenčki v sklopu dobrodelnega projekta podjetja T2 ljubi življenje. V novomeški porodnišnici se letno rodi okrog 1300 otrok in v zadnjem času število rojstev še narašča v nasprotju z ostalimi porodnišnicami.

Danes mineva 10 let samostojnega delovanja Občine Mirna, zato je 1.
julij tudi občinski praznik. Na predvečer prvega okroglega jubileja je župan podelil plaketo Janezu Bračku, zahvale Badmintonskemu klubu Mirna, Stanetu Cvelbarju in Andreju Tratarju, županova priznanja pa Antonu Kotarju, Barici Kraljevski in Petri Krnc Laznik. Župan Dušan Skerbiš je v govoru ob 10-letnici poudaril vlaganja in razvoj na komunalne infrastrukture, vzpostavljanja pogojev za gospodarski razvoj, urejanje površin za kakovostno preživljanje prostega časa in nova stanovanjska območja.

Trebanjska vrata bo po odhodu vratarja Aleksandra Tomića v prihodnji sezoni okrepil izkušeni slovenski čuvaj mreže Aljoša Čudič. Kot so danes sporočili iz rokometnega prvoligaša, je Čudič zadnja leta igral pri portugalskem Sportingu iz Lizbone, s Trimom pa je sklenil enoletno pogodbo.