franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Obnavljajo metliški grad

Piše: R.K.

Čas objave:
21.07.2023 13:00

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Obnavljajo metliški grad; Most v Lokah močno poškodovan, od jutri zaprt.

SVET NA KRKI

Število prometnih nesreč z udeležbo električnih skirojev po navedbah Agencije za varnost prometa (AVP) skokovito narašča, letos so do 18. julija zabeležili že 101 nesrečo. Ob tem na AVP opozarjajo, da večina voznikov e-skirojev sama povzroči prometno nesrečo in da se vozniki ne zavedajo hitrosti, ki jo lahko razvije e-skiro.

Združenje občin Slovenije predlaga spremembe zakona o odpravi posledic naravnih nesreč in zagotovitev dodatnih sredstev v okviru sklada za podnebne spremembe. Obenem poziva k preusmeritvi sredstev iz načrta za okrevanje in odpornost na področje civilne zaščite in gasilstva.

KRKA DOMA

Začenja se prenova gradu Metlika. Ministrstvo za kulturo je pred kratkim za to odobrilo denar. Na omenjenem gradu že dobrih 70 let deluje Belokranjski muzej z arheološkimi, zgodovinskimi, etnološkimi, kulturno-zgodovinskimi in umetniškimi zbirkami. V nekdanjih prostorih in drugih grajskih gospodarskih poslopjih pa domuje Slovenski gasilski muzej. Rekonstrukcije gradu se bodo lotili takoj ko na občini dobijo primeren razpis ministrstva za kulturo. Grad je sicer v razmeroma dobrem stanju zaradi izvedEnih prenov v zadnjih letih, med katerimi so prenovili tudi grajsko streho.

Od jutri pa do 18. avgusta bo most v Lokah zaprt. Na njem so nujno potrebna vzdrževalna dela, saj je leseni most trenutno v zelo slabem stanju in ni varen za vožnjo. Sicer je most zelo obremenjen, na njem pa se lahko vidijo poškodbe, ki so nastale ob večjih trkih poplavljenih dreves. V vmesnem času bodo promet preusmerili po drugih javnih cestah. V Straži pa bo kmalu stal nov most, projekt pa se je zamaknil zaradi težav s soglasji. Most bo skupaj stal dobrih 860 tisoč evrov. Podoben bo tistemu, ki je tam stal še okrog leta 1970. Most bo imel enako obremenitev, po njem se bodo lahko peljala vozila, ki bodo lažja od 2 ton in pol. Promet pa bo še vedno potekal izmenično enosmerno.