IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Alya 2 Njena.si

Alya: 'Vsi pravijo Alya kdaj bo otroček'

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Odločitev o vzpostavitvi začasnega azilnega doma

Piše: R.K.

Čas objave:
02.04.2024 13:14

V današnji osrednji informativni : Odločitev o vzpostavitvi začasnega azilnega doma ; Tradicionalni zbor motoristov

SVET NA KRKI

Izobraževanje o avtizmu in specifičnih pristopih glede na potrebe oseb s avtizmom mora biti eden ključnih elementov v akcijskih načrtih za integracijo, je ob mednarodnem dnevu zavedanja o avtizmu, ki ga obeležujemo danes, poudaril varuh človekovih pravic Peter Svetina. Ocenjuje, da je v Sloveniji izvajanje integracije oseb z avtizmom nezadostno.

Humanitarna organizacija World Central Kitchen je danes sporočila, da je bilo v izraelskem napadu v Gazi v ponedeljek ubitih sedem njenih zaposlenih, med njimi tujci, ko so dostavljali pomoč v hrani za območje Gaze. Naznanila je tudi, da začasno prekinja svoje dejavnosti pomoči v Gazi.

KRKA DOMA

Vlada Republike Slovenije je na svoji 93. redni seji sprejela odločitev o vzpostavitvi začasnega azilnega doma na območju bivših mejnih prehodov Obrežje in Središče ob Dravi. Ta odločitev je sprožila številne reakcije, vključno s soglasnim nasprotovanjem občin Brežice, Jesenice na Dolenjskem in Velike Doline. Župan Brežic Ivan Molan izpostavlja varnostne, prostorske in humane pomisleke ter pomanjkanje transparentnosti vlade glede izvedbe centra. Čeprav se registracijski center na Obrežju ne zdi sporen, pa je premikanje prosilcev za azil po vsej občini, ki ga opažajo občani, dojemano kot potencialno tveganje. Vlada se srečuje z obtožbami o neusklajenosti in pomanjkanju transparentne komunikacije, medtem ko lokalne oblasti uporabljajo zakonite metode, da preprečijo ustanovitev azilnega centra. Skrb občanov sega v možne vplive na njihovo skupnost in celotno območje Posavja. 

Včerajšnji velikonočni ponedeljek je bil na Mirni Peči ponovno zaznamovan s tradicionalnim zborom motoristov in motoristk iz vse Slovenije ter celo tujine. V organizaciji Moto kluba Trebnje je potekal že 26. vseslovenski blagoslov motorjev in motoristov. V lepem vremenu se je dogodka udeležilo okoli 12.000 ljubiteljev motorjev, med njimi tudi predsednica republike Nataša Pirc Musar. Čeprav se predsednica ni pripeljala na svojem motorju, je bil blagoslov, ki ga je podelil domači župnik Janez Rihtaršič, ključen trenutek dogodka. Ob njem pa sta bila tudi nekdanji mirnopeški župnik Janez Šimec ter policijski kaplan Jona Janez Vene. Poleg tradicionalnega zborovanja pa so organizatorji želeli izpostaviti tudi pomen prometne varnosti. O tem sta spregovorila tako Leopold Pungerčar kot predsednica republike. Opozorila sta, da je življenje neprecenljivo in da je varna vožnja odgovornost vsakega posameznika. Poudarila sta izobraževanje, trening varne vožnje ter spoštovanje prometnih predpisov kot ključne dejavnike za izboljšanje varnosti na cestah.

Osrednja informativna oddaja 02.04.2024