stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Odpovedali največjo občinsko prireditev in odhiteli na pomoč v Črno na Koroškem

Piše: R.K.

Čas objave:
16.08.2023 13:29

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Odpovedali največjo občinsko prireditev in odhiteli na pomoč v Črno na Koroškem; Popolna zapora ceste med Dolenjimi Kamencami in Potočno vasjo; Športno društvo Su se že pripravlja na novo sezono.

SVET NA KRKI

Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo je skupaj z dobavitelji elektrike zasnovalo ukrep, s katerim bi vsem poplavljenim gospodinjstvom od avgusta do konca leta zagotovili električno energijo za 0,1 centa na kilovatno uro oz. en evro na megavatno uro. S tem bi se mesečni račun povprečnega slovenskega odjemalca znižal za skoraj 60 odstotkov.

Zaradi razmer v Sloveniji po ujmi so bili gasilci primorani odpovedati sodelovanje na misiji v okviru projekta premeščanja gasilskih enot znotraj EU, je sporočila Gasilska zveza Slovenije. Slovenski gasilci so načrtovali, da bodo v drugi polovici avgusta na Korziki izvajali usposabljanja in pomagali lokalnim gasilcem.

KRKA DOMA

V občini Kostel so odpovedali predvideno največjo občinsko prireditev Tamburanje va Kostele, ki bi morala potekati v ponedeljek in torek. Namesto tega se je ekipa iz Kostela solidarnostno odpravila v Črno na Koroškem, kjer je pomagala pri odpravljanju posledic poplav. Med drugim je gostinec, ki bi sicer kuhal na prireditvi, pripravil vsaj 300 obrokov. Županja Kostela Nataša Turk je povedala, da so se za odpoved prireditve odločili iz solidarnosti do ljudi, ki jim je nedavna vodna ujma poplavila domove. Sami namreč zelo dobro razumejo, kako se počutijo. V občini Kostel so se sicer lani jeseni dvakrat zapored soočili z obilnimi poplavami, ki so povzročile precej škode. Najnujnejše stvari so po besedah županje sanirali, medtem ko bo za temeljito sanacijo potrebna finančna pomoč države, na katero pa še vedno čakajo. Županja je povedala, da se trenutno dogovarjajo, da bi za sanacijo dela infrastrukture prejeli 1,7 milijona evrov, za kar čakajo podpis pogodbe. To jim bo nato omogočilo začetek sanacijskih del. Potrebna pa bo tudi sanacija hudourniških vodotokov, za kar še vedno čakajo pristojne iz državnih služb.

Cesta med Dolejimi Kamencami in Potočno vasjo je popolnoma zaprta. Do konca avgusta bodo namreč na krajšem odseku med naseljema potekala dela. Obvoz je urejen na relaciji Muhaber–Potočna vas–Dolenje Kamence in obratno. Dostop za stanovalce je omogočen, začasno pa je spremenjena linija mestnega potniškega prometa 1B. Zaradi popolne zapore ne bodo v uporabi avtobusna postajališča Kamence II, Kamence I, Potočna vas in Zobčeva ulica na liniji 1B, potniki pa bodo lahko uporabljali postajališči Župnca in Muhaber (na Livadi). Novomeška občina si želi z novo ureditvijo ceste povečati varnost pešcev, saj bodo poleg dobrih 500 metrov ceste uredili tudi pločnik in cestno razsvetljavo. Slednja je bila v okoliških ulicah v letih 2017 in 2018 v sklopu predhodnih faz projekta že dograjena in prenovljena, v trenutni fazi del pa se bosta poleg razsvetljave urejala še komunalna kanalizacija in vodovod, stekla bo tudi prestavitev telekomunikacijskih in nizkonapetostnih vodov.

Po poletnem oddihu člani Športnega društva SU že trenirajo. Lani so osvojili naslov državnih prvakov v namiznem tenisu, zelo uspešni pa so bili tudi v mlajših kategorijah, zato so si v juliju privoščili oddih. V začetku avgusta pa so se vse selekcije znova zbrale in odpravile na tradicionalne priprave v Planico. Kot pravi Uroš Slatinšek, so bile letošnje priprave ene najboljših priprav v njegovi dolgoletni in razgibani športni karieri. Povedal je, da zaradi slabega vremena sicer niso uspeli oddelati polnega plana kondicijske vadbe na prostem, so pa v dvorani dobro trenirali. Priprave zdaj nadaljujejo v domači dvorani v Športnem centru Livada, konec meseca pa najboljši SU-jevci načrtujejo še odhod v Dugo Reso, kjer bodo trenirali s tamkajšnjim klubom in reprezentanco Kanade.V Preboldu pa so se v začetku tega tedna začele poletne reprezentančne priprave tudi za mlajše kategorije, tam bodo do nedelje. Uradno se nova tekmovalna sezona za namiznoteniške igralce in igralke začne septembra. Ker pa koledar Namiznoteniške zveze Slovenije še ni uradno potrjen, še ni znano, katera tekma bo prva na razporedu. V Preboldu pa so se včeraj začele poletne reprezentančne priprave tudi za mlajše kategorije. Tokrat se jih od SU-jevcev poleg Lane Slatinšek in Neže Gazvoda (kadetinje), ki sta že stalni udeleženki teh priprav, prvič udeležuje tudi Karin Slatinšek (mlajše kadetinje). Mladi upi bodo v Preboldu pod vodstvom v.d. selektorja Jake Golavška trenirali do nedelje. Dodajmo, da Lano in Nežo še pred koncem poletja čakajo mednarodni turnirji v Varaždinu in na Otočcu.