franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih: Odstranjujejo posledice vodne ujme

Piše: R.K.

Čas objave:
07.08.2023 13:00

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih: Odstranjujejo posledice vodne ujme; S pivskim potnim listom do večje uveljavitve in prepoznavnosti; Našli 35-letnega utopljenca.

SVET NA KRKI

Agencija za varnost prometa in policija bosta danes začeli akcijo Hitrost. Gre za tretjo letošnjo nacionalno preventivno akcijo, ki bo trajala do konca tedna. Policisti bodo ob rednem delu izvajali poostren nadzor hitrosti na cestnih povezavah, kjer bo to mogoče.

Na poti v Črno na Koroškem, do koder so po ujmi vzpostavljene oskrbovalne pot, je danes sto vojakov Slovenske vojske, sto gasilcev in še mnogi prostovoljci, ki prihajajo na pomoč. Tam je vzpostavljen tudi intervencijski štab, ponekod so že dobili elektriko, deluje tudi zdravstvena oskrba, so danes sporočili iz intervencijskega štaba v Črni.

KRKA DOMA

Odstranjujejo se posledice vodne ujme. Sava in Krka upadata, Krkin tok se je v Krški vasi umiril, zato tamkajšnji rečni nasipi niso več na udaru. Nevarnosti, ki bi ogrožala človeška življenja ni več nikjer, splošno stanje je sicer stabilno in obvladljivo. Medtem pa v Kostanjevici na Krki, kjer so se bali visoke vode, k sreči ni prišlo do najhujšega. Gasilci prostovoljnih gasilskih društev Kostanjevica na Krki in Prekopa so protipoplavne polnili vreče, obveščali javnost, zavarovali 25 objektov in čistili naplavine, zaradi poplav pa niso posredovali. Sta pa bila narasla voda in rečno plavje usodna za stari Plečnikov oziroma Tercialski most, ki je bil zaradi dotrajanosti že nekaj časa zaprt. Gasilci iz iz Dolenjske in Bele krajine pa so priskočili na pomoč na Koroškem. Med vikendom so tako pomagali gasilci iz enote gasilske zveze Metlika. V nedeljo se jih je tja s 13 vozili odpravilo 67. Dolenjski gasilci pa so pomagali tudi že v soboto. Izpred Gasilsko reševalnega centra Novo mesto se je odpeljalo 46 novomeških gasilcev z osmimi vozili. Kot je pojasnil poveljnik Gregor Blažič, na srečo v novomeški občini ni posebnosti in bodo gasilske enote lahko svoje moči uporabile tudi drugod po Sloveniji. Na pomoč prizadetim območjem pa so priskočili tudi številni drugi gasilci iz naših krajev. Medtem pa je v Novem mestu v nedeljo pomoč zbiralo tudi Humanitarno društvo Srčni lev. V nekaj urah je zbralo za 8 nabito polnih kombijev in več kot 11 ton pomoči in jo iz prestolnice Dolenjske odpeljalo v Braslovče in Polzelo.

Združenje slovenskih pivovarn, ki združuje industrijske in male pivovarje, je v brežiški pivovarni Reset predstavilo pivski potni list BeerPass. Projekt ima izrazito turistično noto, z njim se želijo povezati, okrepiti tržni položaj in svojo prepoznavnost. Tujcem želijo Slovenijo predstaviti tudi kot deželo piva. Uporabnikom želijo približati tudi odgovorno uživanje alkoholnih pijač, okrepiti kulturo pitja piva ter jih hkrati seznaniti s ključnimi turističnimi znamenitostmi. Gre sicer za svojevrsten vodič, ki potrošnike vodi do 15 pivovarn oz. tovrstnih ponudnikov po državi in jim omogoča spoznavanje z različnimi vrstami piva. V projekt so vključili tudi nagradno igro, izžrebance pa bodo nagradili z večjimi količinami piva, je še dodal Sluga. Med sodelujočimi pivovarnami sta dve iz naše regije, in sicer brežiški Reset in Vizir iz Črnomlja.

V nedeljo zvečer so v Ivanji vasi v občini Mirna Peč v narasli vodi reke Temenice našli utopljenca. Gasilci PGD Mirna Peč so pomagali reševalcem nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto pri prenosu trupla do reševalnega vozila. Zdravnik na truplu ni ugotovil znakov nasilja, vzrok smrti pa bo znan po opravljeni sanitarni obdukciji, so sporočili iz PU Novo mesto. Policisti so potrdili identiteto 35-letnega moškega z območja Mirne Peči in nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem vseh okoliščin. O ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo. Zaenkrat še ni znano, ali gre za smrt, povezano z nedavnimi vremenskimi ujmami.