volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Okrogla miza v Krškem

Piše: R.K.

Čas objave:
10.11.2023 12:59

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Okrogla miza v Krškem; Podelitev priznanj krvodajalcem v Novem mestu ; Projekti Sevnice v zadnjem letu

SVET NA KRKI

V Strunjanu do nedelje poteka praznik kakijev. Strunjanske kmetije bodo svoja vrata odprle vsak dan med 10. in 16. uro, ko bodo obiskovalci kakije lahko kupili sveže ali v obliki različnih jedi. Letošnji pridelek je sicer povprečen, je ocenil Gianfranco Giassi, tudi sam pridelovalec, sicer pa predsednik Turističnega društva Solinar Strunjan.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v četrtek zaprlo javni razpis za podintervencijo izmenjava znanja in prenos informacij s področja intervencije dobrobit živali za letos. Kot so sporočili danes, je na razpis prispela ena vloga, za katero so namenili skoraj vsa razpisana sredstva.

KRKA DOMA

Center za podjetništvo in turizem Krško je nedavno organiziral izobraževanje in okroglo mizo na temo prireditev brez plastike za enkratno uporabo. V uvodnem delu je Andrej Sluga, vodja oddelka za gospodarske dejavnosti na Mestni občini Krško, izpostavil, da je destinacija Krško leta 2021 pridobila znak Slovenia Green Destination Gold, kar predstavlja prepoznanje za trajnostne pristope v turizmu. Predstavnik zavoda CPT Krško, Karl Vertovšek, je poudaril njihovo dolgoletno prizadevanje za zmanjšanje plastike za enkratno uporabo na prireditvah, kot so Festival piva Krško, Družinski piknik v parku in Ulični festival okusi Posavja. Poudaril je tudi podpis zaveze MANJ plastike, VEČ trajnosti. Zero waste strokovnjakinja Ana Golja je v predavanju predstavila koncept zero waste prireditev ter izzvala organizatorje, da razmislijo o svojih dogodkih in vrstah odpadkov, ki nastajajo. Sledeči pogovor je zajemal ločevanje odpadkov, komunikacijo s komunalnim podjetjem, pomembnost zelene straže ter alternative izdelkom za enkratno uporabo.

Minuli četrtek je Območno združenje Rdečega križa Novo mesto v gostilni Mrak podelilo priznanja krvodajalcem jubilantom iz Mestne občine Novo mesto. Na prireditvi se je zbralo 69 krvodajalcev, ki so kri darovali od 30-krat do 140-krat. Predsednica območnega združenja Rdečega križa Novo mesto, Danica Novak Malnar, je nagovorila krvodajalce, podžupanja Novega mesta Sara Tomšič in predstavnica Centra za transfuzijsko dejavnost, Mojca Šimc, pa so se prav tako zahvalili krvodajalcem in poudarili pomen krvodajalske tradicije na Dolenjskem. Na kulturni prireditvi so se predstavili učenci OŠ Brusnice z glasbenimi in recitatorskimi točkami, program pa je povezoval Darko Povše.

V letošnjem letu je Rdeči križ Novo mesto izvedel 43 krvodajalskih akcij, krvodajalci pa so kri darovali 4080-krat. Na srednjih šolah in Fakulteti za zdravstvene vede Novo mesto so izvedli predavanja o pomenu krvodajalstva, ki so pritegnila kar 434 novih krvodajalcev. Podelitev priznanj jubilantom bo potekala v vseh občinah in v podjetju Krka, do konca leta.

Osrednja informativna oddaja 10.11.2023