volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

KRKA OB ENIH

Krka ob enih : Okrogla miza v Novem mestu

Piše: R.K.

Čas objave:
22.11.2023 13:07

V današnji osrednji informativni oddaji Krka ob enih : Okrogla miza v Novem mestu ; Novi didaktični pripomočki v osnovnih šolah Krško

SVET NA KRKI

Izraelska vojska pred napovedano štiridnevno prekinitvijo spopadov danes nadaljuje zračne in kopenske operacije ter napade z morja na Gazo. Začetek premirja med izraelsko vojsko in palestinskim oboroženim gibanjem Hamas naj bi bil znan v prihodnjih 24 urah.

Delodajalci lahko zahtevke za povračilo nadomestila plače delavca oziroma prostovoljca, ki so bili vloženi in zavrnjeni do začetka veljavnosti interventnega zakona za odpravo posledic poplav, vnovič vložijo na Upravo RS za zaščito in reševanje. Pravico do plačane odsotnosti z dela za največ sedem delovnih dni je možno izkoristiti do konca leta.

KRKA DOMA

V Novem mestu je potekala okrogla miza o dolgotrajni oskrbi starejših. Direktorica novomeškega Doma starejših Občanov Mateja Jerič je povedala, da je izzivov dolgotrajne oskrbe veliko, eden najpomembnejših pa je kadrovski. 

Sekretarja Skupnosti socialnih zavodov Slovenije Denisa Sahernika skrbi, bodo uporabniki po novem Zakonu o dolgotrajni oskrbi plačevali več.

S 1. januarjem 2028 pa se uvaja plačilo tako imenovane lastne udeležbe, dodaja Sahernik.

V Dnevnem centru Zveze prijateljev mladine Krško so ob svetovnem dnevu otroka slovesno predali didaktični pripomoček ravnateljem osnovnih šol v Krškem. Na dogodku so se zbrali tudi ravnatelji, ki so bili povabljeni zaradi predaje kompletov didaktičnega pripomočka Čudoviti svet besed. Predsednik ZPM Krško, Uroš Brezovšek, je uvodoma pozdravil zbrane in poudaril pomen praznovanja 70 let delovanja krške Zveze ter matične Zveze prijateljev mladine Slovenije, predstavil pa je tudi podporno-izobraževalni center ZPMS – Modra postaja. Glavni namen srečanja je bil predaja didaktičnega kompleta avtorice Klavdije Mirt, ki je tudi profesorica razrednega pouka na Osnovni šoli Leskovec pri Krškem. Mestna četrt Krško je prepoznala kvaliteto njenega projekta ter se odločila podpreti z nakupom osmih kompletov didaktičnega pripomočka. Te komplete so nato podarili ZPM Krško, ki se je odločila, da jih razdeli med osnovne šole v krški občini.

Osrednja informativna oddaja 22.11.2023